Puikūs skanėstai kurių nereikia kepti – juos galite paruošti labai greitai.
Pagrindui galite naudoti paprastus parduotuvėje pirktus sausainius, bet, žinoma, pagrindą galite pasigaminti ir patys, pavyzdžiui, iš sviestinės tešlos.
Jei nežinote, ką gaminti šeimai šį šventinį laikotarpį, šie mini skanėstai – kaip tik tai, ko reikia.
Jums reikės:
- Didesnių apvalių sausainių
- Serbentų marmelado
Šokoladiniam glaistui:
- Juodojo šokolado
- Šiek tiek aliejaus
Riešutų mišiniui:
- 190 g susmulkintų riešutų
- 90 g cukraus pudros
- 1 vanilinio cukraus
- 90 g sumaltų sausainių
- 30 ml pieno
- Romo
Gaminimo eiga:
Jei neturite didelių sausainių, galite pasigaminti pagrindą iš sviestinės trapios tešlos:
Iš sviestinės tešlos išpjaukite maždaug 2-3 cm skersmens apskritimus.
Kepkite vidutinėje temperatūroje.
Riešutų įdaras:
Riešutų mišiniui pieną užvirinkite.
Įmaišykite riešutus.
Nuolat maišydami virkite apie 1 min.
Nuimkite nuo ugnies.
Sudėkite vanilinį ir paprastą cukrų, romą ir sausainius.
Gerai išmaišykite.
Sausainius plonai aptepkite serbentų džemu,
Iš riešutų mišinio šaukštu suformuokite apvalius rutuliukus.
Jei norite išgauti dar gražesnę formą, mišinį paskleiskite su dekoravimo antgaliu ir taip sudėkite visą masę ant sausainių.
Galiausiai aptepkite šokoladiniu glajumi.
Šokoladinis glajus:
Šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje su trupučiu riebalų.
Tada tiesiog šokoladu apliekite desertus ir palikite sustingti, ir viskas.
Linkime gero skonio!