Net jei nemėgstate moliūgų, šie sausainiai užkariaus jūsų širdį!
Sudėtis
- 200 g moliūgo
- 100 g minkšto sviesto
- 1 stiklinė cukraus
- 1 stiklinė miltų
- 2 kiaušiniai
- 1 šaukštelis sodos
- aliejaus
Moliūgą sutrinkite ant smulkios tarkos, arba perleiskite per mėsmalę. Sudėkite minkštą sviestą, cukrų, sodą ir miltus. Užminkykite minkštą tešlą ir palikite pastovėti apie 15 minučių.
Tešlą iškočiokite į 1,5 cm storio sluoksnį. Išspauskite sausainius specialia forma arba tiesiog stikline. Ruošinius paskleiskite ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi ir lengvai suteptos aliejumi.
Kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie pusvalandį. Jei norite, į sausainius įberkite riešutų, o iškepusius pabarstykite cukraus pudra.