Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Rudens kepiniai: trapūs ir neįprastai skanūs sausainiai prie arbatos

Net jei nemėgstate moliūgų, šie sausainiai užkariaus jūsų širdį!

Sudėtis

  • 200 g moliūgo
  • 100 g minkšto sviesto
  • 1 stiklinė cukraus
  • 1 stiklinė miltų
  • 2 kiaušiniai
  • 1 šaukštelis sodos
  • aliejaus

Moliūgą sutrinkite ant smulkios tarkos, arba perleiskite per mėsmalę. Sudėkite minkštą sviestą, cukrų, sodą ir miltus. Užminkykite minkštą tešlą ir palikite pastovėti apie 15 minučių.

Tešlą iškočiokite į 1,5 cm storio sluoksnį. Išspauskite sausainius specialia forma arba tiesiog stikline. Ruošinius paskleiskite ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi ir lengvai suteptos aliejumi.

Kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie pusvalandį. Jei norite, į sausainius įberkite riešutų, o iškepusius pabarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...

Kaip taupyti degalus žiemą: specialistai pasidalijo penkiais veiksmingais patarimais

Degalų taupymas žiemą – daugelio vairuotojų aktuali užduotis. Dėl žemos temperatūros ir sudėtingų oro sąlygų padidėja kuro sąnaudos, tačiau ekspertai pateikia kelis paprastus patarimus,...
---