Paskutinį kartą, kai lankiausi mūsų namo pirmame aukšte esančioje kepyklėlėje, pastebėjau jų naujausius kepinius. Jie ne tik parduoda, bet ir siūlo paragauti sausainių su citrinos griežinėliais. Iš tiesų nuostabus skanėstas prie juodos kavos. Atgaiva ne ką blogesnė. Šiek tiek paieškojus internete, greitai radau jų receptą.
Paaiškėjo, kad sausainiai su citrinos griežinėliais yra gana paprastas kepinys. Ypač, jei esate susipažinę su trapios tešlos gaminimo technologija. Jei norite, galite pridėti riešutų ar šokolado. Bet, patikėkite, karamelizuotos citrinos kaip pagrindinis akcentas jus tikrai sužavės!
Ingredientai:
- Citrinos 2 vnt.
- Sviestas 150 g
- Kvietiniai miltai 2 stiklinės
- Cukrus 160 g
- Vanilinas 1 arbatinis šaukštelis
- Kepimo milteliai 1 arbatiniai šaukšteliai
- Kiaušinis 1 vnt.
- Grietinė 2 valgomieji šaukštai
Paruošimo eiga:
Citrinas supjaustykite maždaug 0,5 cm storio griežinėliais. Keptuvę ištepkite 50 g sviesto. Ant jo sudėkite citrinos griežinėlius. Padėkite keptuvę ant viryklės ir gerai įkaitinkite.
Citrinas, esančias keptuvėje, pabarstykite dviem valgomaisiais šaukštais cukraus. Karamelizuokite citrinos griežinėlius iš abiejų pusių, kol jie taps rudai auksinės spalvos. Po to pradėkite ruošti tešlą.
Miltus persijokite į gilų dubenį. Į jį suberkite 120 g cukraus, kepimo miltelius ir vaniliną. Sumaišykite ingredientus. Į tą patį dubenį sutarkuokite 100 g atšaldyto sviesto.
Sviestą su sausu mišiniu sutrinkite į trupinius. Į šią masę įmuškite kiaušinį ir įdėkite grietinės. Išminkykite minkštą elastingą tešlą. Suformuokite rutulį ir padėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus.
Tešlą iškočiokite į paplotėlį. Naudodami sausainių formeles, išpjaukite sausainių formas. Jų skersmuo turėtų būti šiek tiek didesnis nei citrinos griežinėlių. Perkelkite ruošinius į kepimo skardą.
Ant sausainių uždėkite citrinos skilteles. Kepkite sausainius iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes. Leiskite produktams visiškai atvėsti ir patiekite ant stalo.
Beje, šie sausainiai su citrinos griežinėliais labai skanūs juos gaminant iš migdolų miltų. Žinoma, tokio kepinio kaina iš karto padidės bent kelis kartus. Jei jums patinka ši idėja, bet norite sutaupyti pinigų, tiesiog į tešlą įdėkite migdolų drožlių. Tada kepiniai taip pat bus traškūs ir tai suteiks jiems riešutų skonio. Gero apetito!