Jums reikės:
- 320 g miltų
- Cukraus (2 valg. š. tešlai ir 2-3 šaukštų pabarstymui)
- Žiupsnelio druskos
- Vanilės arba tarkuotos citrinos žievelės (nebūtina)
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- 2 kiaušinių (1 kiaušinio tešlai ir 1 kiaušinio sausainiams aptepti)
- 100 g grietinės
- 100 g sviesto
Kaip gaminti?
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite cukrų ir vanilę.
- Įdėkite minkšto sviesto, įmuškite kiaušinį. Tešlą sutrinkite rankomis. Įpilkite grietinės, toliau minkykite tešlą. Palikite 10 minučių pastovėti.
- Tešla turi būti minkšta ir elastinga.
- Iškočiokite tešlą į maždaug 0,5 cm storio blyną.
- Supjaustykite kvadratėliais, o tuomet – trikampiukais.
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, išdėliokite sausainius.
- Aptepkite plaktu kiaušiniu ir pabarstykite cukrumi.
- Kepkite 180°C temperatūroje 30 minučių.
Linkime gero skonio!