Naminiai sausainiai yra pasakiškai skanūs. Tai bus pats gardžiausias desertas prie arbatos, tad būtinai juos išsikepkite!
Ingredientai:
- Miltai – 320-340 g
- Grietinė – 100 g
- Cukrus – 80 g
- Sviestas – 150 g
- Pienas – 1 valgomasis šaukštas
- Kiaušinio trynys – 1 vnt
- Kakavos milteliai – 2-3 valgomieji šaukštai
- Kepimo milteliai – 0,5 arbatinio šaukštelio
- Vanilinis cukrus – 0,5 arbatinio šaukštelio
- Sezamo sėklos – papuošimui.
Gaminimas:
Sumaišykite grietinę su cukrumi. Atskirai sumaišykite kambario temperatūros sviestą ir miltus. Įdėkite kepimo miltelių, kiaušinio trynį, vanilinio cukraus ir, galiausiai, sudėkite grietinę su cukrumi. Suminkykite minkštą ir elastingą tešlą. Jei reikia, įdėkite dar miltų.
Padalinkite tešlą į dvi nelygias dalis. Vieną jų (didesnę) sudėkite į maišelį ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą. Kakavą sumaišykite su pienu ir užpilkite ant mažesnio tešlos gabalėlio. Išminkykite tešlą. Jei reikia, įberkite miltų. Tešla turi būti minkšta ir elastinga.
Praėjus 30 minučių, išimkite kitą tešlos gabalėlį iš šaldytuvo. Tada kiekvieną tešlos dalį padalinkite į dar 2 lygias dalis. Iš baltos tešlos iškočiokite 40 cm ilgio stačiakampį sluoksnį.
Iš kakavos tešlos susukite 40 cm ilgio juostelę. Apvyniokite juostele baltą tešlą, gerai suspauskite. Kitą baltos tešlos dalį apvoliokite sezamo sėklose ir apvyniokite ja kakavos tešlos sluoksnį. Peiliu supjaustykite tešlą į trikampius.
Sudėkite sausainius ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi. Prieš kepant, sausainius rekomenduojama 20 minučių palaikyti šaldytuve, kad jie neprarastų savo formos. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių. Skanaus!