Šis receptas yra ne tik vienas iš paprasčiausių, bet sausainiai yra ir vieni iš skaniausių!
Puikus įkvėpimas iš „YouTube“ kanalo.
Jums reikės:
- Paprastų miltų – 250 g;
- Cukraus – 75 g;
- Vanilinio cukraus – 1 arbatinio šaukštelio;
- Grietinės – 100 g;
- Minkšto sviesto – 100 g;
- Kepimo miltelių – 1 arbatinio šaukštelio
Neprivaloma:
- Lukštentų saulėgrąžų sėklų
- Aguonų
- Šokolado gabaliukų
Gaminimo eiga:
Grietinę sumaišykite su minkštu sviestu, cukrumi, vaniliniu cukrumi.
Miltus persijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais, ir suberkite į grietinės masę.
Iš visų šių ingredientų pagaminkite tešlą.
Pabarstykite darbinį paviršių miltais, iškočiokite tešlą iki maždaug 5 mm storio paplotėlio.
Sausainius tiesiog peiliu supjaustykite kvadratėliais arba tai atlikite su specialiu pjaustytuvu.
Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi ir ant jos sudėkite sausainius.
Patarimas: sausainių viršų galite pabarstyti cukrumi, sumaišytu su vaniliniu cukrumi arba cinamonu, kapotais riešutais arba džiovintomis aguonomis, sezamo ar smulkintomis saulėgrąžų sėklomis ir panašiai.
Kepkite apie 20 minučių iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Sausainiai gausis labai skanūs ir traškūs, o juos paruošti galėsite labai greitai. Puikiai tiks po pietų prie kavos ar prie arbatos puodelio.
Linkime gero skonio!
Vaizdo medžiaga: