Sausainiai turėtų būti ne tik skanūs, bet ir gražūs! Pagaminti originalius sausainius yra lengviau, nei atrodo, ir kad ir kaip keistai skambėtų, jums tereikia kiaurasamčio. Tinklinis kiaurasamčio paviršius padės per kelias sekundes suformuoti gražius sausainius.
Sudėtis
- 400 g miltų
- žiupsnelis druskos
- 1 šaukštas cukraus
- 5 g kepimo miltelių
- 150 g sviesto
- 150 ml kefyro
Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų ir sviestą, kad gautumėte trupinius. Supilkite kefyrą. Užminkykite tešlą, kuri neliptų prie rankų. Uždenkite plastikine plėvele arba dangčiu ir palikite 20 minučių.
Padalinkite tešlą į 14 lygių dalių. Iš kiekvieno gabalėlio suformuokite rutulį.
Toliau reikės kiaurasamčio. Tešlos rutulį paskleiskite ant kiaurasamčio paviršiaus, kad gautumėte plokščią sausainį.
Atsargiai nuimkite nuo tinklelio paviršiaus ir susukite į vamzdelį.
Suspauskite kraštus ir sulenkite į pusmėnulio formą.
Kepkite karštame aliejuje iki auksinės rudos spalvos.
Prieš patiekiant, galima apibarstyti cukraus pudra.
Viduje sausainiai yra labai minkšti ir švelnūs. Jie yra vidutiniškai saldūs ir, svarbiausia, labai neįprastos išvaizdos!