Vieno paragauti tikrai neužteks!
Sudedamosios dalys:
- Miltai – 250 g
- Šaltas sviestas – 220 g
- Riebi grietinė – 100 g
- Tryniai – 2 vnt.
- Cukrus – 1 valgomasis šaukštas be kauburėlio
- Druska – 1 žiupsnelis
- Tiršta uogienė ar džemas (abrikosų, serbentų ar kitoks)
Paruošimo eiga:
- Sukapokite šaltą sviestą su miltais į trupinius.
- Sumaišykite grietinę, kiaušinių trynius, cukrų ir druską, po to gautą masę supilkite į miltų ir sviesto mišinį ir išminkykite ne per daug minkštą tešlą.
- Tešlą iškočiokite į rutulį ir įdėkite į maišelį. Padėkite gautą tešlą į šaldytuvą 1 valandai, o geriausia – per visą naktį.
- Atšaldytą tešlą padalinkite į 2 dalis. Vieną dalį vėl įdėkite į šaldytuvą, o kitą iškočiokite plonu, maždaug 5 mm storio sluoksniu ir pabarstykite miltais.
- Aštriu peiliu supjaustykite 6×6 cm dydžio kvadratėliais.
- Ant kiekvieno kvadratėlio uždėkite po pusę šaukštelio įdaro. Suvyniokite į ritinuką.
- Kepkite 180°C temperatūroje 10-12 minučių, kol taps auksinės spalvos.
Mėgaukitės su gardžiu arbatos gėrimu!