Trečiadienis, 27 lapkričio, 2024

Naujausi

Sviestas vis brangsta, todėl gaminu jį namuose: tereikia dviejų ingredientų!

Maisto kainos vis labiau kyla, todėl parduotuvėje pirkti sviestą tampa per brangu.

Jei sviestą gaminsite namuose, tikrai galėsite sutaupyti pinigų.

Pasirodo, pagaminti sviestą yra labai paprasta, o jo skonis yra dar geresnis nei įsigyto parduotuvėje.

Kaip pasigaminti naminį sviestą?

Tereikia grietinėlės, druskos ir mikserio arba tvirtos rankos.

Jums reikės:

  • 1 litro grietinėlės (30% riebumo)
  • žiupsnelio druskos
  • mikserio
  • aukšto dubens arba didelio indo

Kaip gaminti?

Grietinėlę iš šaldytuvo išimkite iš anksto, kad ji būtų kambario temperatūros.

Supilkite į dubenį, įberkite druskos  ir plakite mikseriu, kol pradės skirtis riebalų gumuliukai.

Kai susidarys vientisa riebalų masė, atskirkite ją nuo pasukų.

Tą galite padaryti rankomis arba naudodami sietelį.

Riebalų gabalėlius suspauskite į vieną gabalą ir padėkite į šaltą vandenį, kad nuplautumėte likusias pasukas.

Dabar pasigamintu sviestu galite aptepti šviežią duoną ir mėgautis naminio produkto skoniu.

Taip pat galite paruošti naminį sviestą nenaudodami mikserio.

Tiesiog supilkite grietinėlę į stiklainį ir purtykite, kol riebalai atsiskirs nuo pasukų.

Sveikas avižų sviestas

Namuose galite paruošti skanų avižų sviestą.

Šis produktas bus be konservantų, dirbtinių priedų, dažiklių ir pieno produktų –  jums tai tikrai patiks.

Avižų sviestas yra ne tik skanus, bet ir labai naudingas:

  • stiprina imunitetą ir apsaugo ląsteles
  • veiksminga vėžio ir navikų prevencija
  • palaiko ir pagreitina virškinimą bei medžiagų apykaitą
  • gerina reguliarų tuštinimąsi, valo virškinamąjį traktą
  • širdies ir kraujagyslių ligų prevencija
  • mažina aukštą cholesterolio kiekį ir aukštą kraujospūdį
  • palaiko stiprų kaulų ir sąnarių audinį
  • veiksminga osteoporozės prevencija
  • užtikrina gražią odą, gerina plaukų ir nagų būklę
  • padeda kovoti su migrena ir ramina nervų sistemą
  • palaiko smegenų ir atminties funkciją

Jums reikės:

  • 1 stiklinės avižinių dribsnių (50 g)
  • 1/2 stiklinės vandens
  • 1/4 stiklinės ypač tyro kokosų aliejaus
  • 1/4 aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
  • žiupsnelio ciberžolės
  • žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
  • jūros druskos (pagal skonį)

(stiklinės tūris – 250 ml)

Kaip gaminti?

Į dubenį suberkite avižinius dribsnius.

Įpilkite vandens.

Leiskite pastovėti 4-6 valandas.

Išbrinkusius dribsnius supilkite į maišytuvą.

Įpilkite kokosų aliejaus.

Įpilkite alyvuogių aliejaus.

Pagardinkite juodaisiais pipirais.

Įdėkite ciberžolės.

Galiausiai įberkite druskos.

Plakite mikseriu, kol ingredientai susimaišys.

Plakite maždaug 50 sekundžių.

Supilstykite į mažus dubenėlius.

Padėkite dubenėlius į šalčiausią šaldytuvo vietą.

Laikykite šaldytuve maždaug 8 valandas.

Geriausia palikti per naktį.

Avižų sviestas patiekiamas su šviežia duona.

Sviestą galima naudoti kepimui, ruošiant desertus ar makaronus.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kaip granatai gali padėti numesti svorio: mitybos specialistai atskleidė pagrindines gudrybes

Granatai ne tik vilioja savo ryškiai raudona spalva ir nepakartojamu skoniu, bet ir garsėja savo nauda sveikatai. Šis vaisius yra tikras maistinių medžiagų lobynas,...

Saulės elektrinės – ne tik privačių namų, bet ir butų gyventojams

Saulės elektrinės jau tapo įprastu vaizdu tiek miestuose, tiek už jų ribų. Vis dėlto apie jas dažniau diskutuojama privačių namų savininkų kontekste, tačiau saulės...
---