Šventinis tortas yra kiekvienos šventės akcentas. Kokį pyragą dažniausiai kepate šventėms? Galų gale esame tikri, kad kiekviena šeima turi savo tradicijas. Daugelis negirdėjo apie šį tobulą tortą, tačiau pabandę kepa jį nuolat.
Tešlai reikės:
- 180 ml vandens
- 85 g sviesto
- 90 g miltų
- žiupsnelio druskos
- 5 g cukraus
- 3 kiaušinių
Pudingui reikės:
- 300 ml pieno
- 70 g vanilės pudingo
- 40 ml grietinėlės, 35% riebumo
- 100 g baltojo šokolado
- 170 g maskarponės sūrio
Kremui reikės:
- 200 ml grietinėlės 35% riebumo
- 1 valgomojo šaukšto cukraus pudra
Šokoladiniam ganašui reikės:
- 40 g tamsaus šokolado
- 15 ml grietinėlės 35% riebumo
- 10 g sviesto
Gaminimas:
Pirmiausia paruoškite tešlą. Norėdami tai padaryti, paimkite keptuvę storu dugnu, įpilkite į ją vandens, įpilkite druskos, cukraus ir sviesto. Užvirkite, palaukite, kol sviestas visiškai ištirps.
Keptuvę nukelkite nuo ugnies ir suberkite miltus. Išmaišykite ir vėl pakaitinkite. Virkite, kol tešla įgaus rutulio formą, atšoks nuo kraštų.
Sudėkite tešlą į dubenį, įmuškite po vieną kiaušinį, kiekvieną kartą kruopščiai plakdami. Tada tešlą supilkite vienodu sluoksniu. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros, kepkite iki auksinės rudos spalvos apie 30 minučių. Iš pradžių tešla daug pakils, bet vėliau ji taps gražios formos.
Paruoškite grietinėlės pudingą. Norėdami tai padaryti, pašildykite grietinėlę iki 80 laipsnių temperatūros, ten įdėkite susmulkintą baltąjį šokoladą. Palaukite 2 minutes ir išmaišykite iki vientisos masės. Sumaišykite pieną ir vanilinį pudingą, kurio nereikia virti, išplakite. Įpilkite atvėsintą ištirpintą šokoladą ir maskarponės sūrį, vėl plakite. Grietinėlės kremą paskirstykite per visą atvėsusios tešlos paviršių.
Norėdami paruošti sviestinį kremą, išplakite grietinėlę su cukraus pudra. Tada švelniai tepkite ant ankstesnio kremo ir padėkite tortą į šaldytuvą.
Dabar paruoškite ganašą. Norėdami tai padaryti, pašildykite sviestą ir grietinėlę. Į grietinėlės mišinį sudėkite susmulkintą tamsų šokoladą ir maišykite iki vientisos masės.
Naudodamiesi kulinariniu maišeliu, pieškite šokolado ratus ant torto viršaus. Desertą palikite per naktį šaldytuve, kad kremas sustingtų ir mūsų šventinis tortas būtų lengvai pjaustomas.
Linkime gero skonio!