Gyvenime visada norisi nedidelės šventės. O kas gali nei aguonų tortas gali sukurti šventinę atmosferą? Šį tortą paruošite neįtikėtinai greitai ir lengvai.
Aguonų tortas
Jums reikės:
- 3 šaukštai miltų
- 100 g cukraus
- 2 šaukštai augalinio aliejaus
- 4 kiaušiniai
- 2 baltymai
- 0,5 šaukšto aguonų
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 1 pakelis vanilinio cukraus
Kremui reikės:
- 1 valgomasis šaukštas pieno
- 250 ml grietinėlės
- 1 citrina
- 1 valgomasis šaukštas krakmolo
- 1/3 stiklinės cukraus
- 2 tryniai
- 80 g baltojo šokolado
Gaminimas:
Pradėkime nuo kremo paruošimo, nes jam reikia laiko atvėsti. Trynius išplakite su cukrumi, įpilkite pieno ir krakmolo. Virkite ant nedidelės ugnies, nuolat maišydami, užvirkite. Sudėkite smulkintą žievelę ir įpilkite į grietinėlę kartu su sultimis.
Įpilkite baltojo šokolado, gerai išmaišykite, kad gautųsi vienalytė masė. Kremą padėkite valandai atvėsti šaldytuve.
Dabar paruoškite tešlą biskvitams. Išplakite kiaušinius, baltymus ir cukrų. Plakimo pabaigoje įpilkite augalinio aliejaus ir vanilės.
Atskirame inde sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Suberkite aguonas. Švelniai įmaišykite sausą mišinį į plaktus kiaušinius. Tešla pasirodys gana skysta.
Įpilkite trečdalį tešlos į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite 8-10 minučių iki auksinės rudos spalvos įkaitintoje orkaitėje. Kepkite tris pyragus. Galite iškepti vieną pyragą, o tada supjaustyti į tris dalis.
Dabar išplakite grietinėlę. Palaipsniui įpilkite į ją trynių kremą, toliau plakdami. Tada belieka tik surinkti tortą ir pusvalandžiui padėti į šaldytuvą. Po to pyragą dar galite papuošti baltuoju šokoladu. Puikus aguonų tortas yra paruoštas!
Šio torto skonio negalima palyginti su niekuo. Jis yra lengvas, švelnus kreminis citrinų kremas suteikia jam ypatingo gaivumo ir pikantiškumo. Mėgaukitės šiuo nuostabiu desertu!