Šie šventiniai obuolių pyragaičiai yra ne tik labai skanūs, bet taip pat ir labai gražūs, todėl toks desertas tikrai papuoš kiekvieną šventinį stalą!
Jums reikės:
Tešlai:
200 g kambario temperatūros sviesto
1 kiaušinio
4 šaukštų jogurto
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
4 šaukštų miltų
Įdarui:
2 obuolių
3 šaukštų cukraus
1 arbatinio šaukštelio cinamono
1/2 puodelio smulkintų graikinių riešutų
Kaip gaminti?
Dubenyje sumaišykite sviestą ir miltus.
Įmaišykite likusius tešlos ingredientus – turite gauti vientisą konsistenciją.
Supilkite tešlą į plastikinį maišelį ir valandą palaikykite šaldytuve.
Paruoškite įdarą: nulupkite obuolius, sutarkuokite ir suberkite į puodą. Sumaišykite su cukrumi ir cinamonu. Virkite ant silpnos liepsnos, kol išgaruos didžioji dalis obuolių sulčių.
Įmaišykite smulkintus riešutus.
Iškočiokite tešlą.
Naudodami pasirinkto dydžio dubenėlį ar lėkštutę formuokite skritulius.
Vienoje skritulio pusėje formuokite negilias įpjovas, įpjaukite skritulio spindulį.
Ant vieno skritulio ketvirčio uždėkite įdaro, formuokite kūgį.
Patepkite skardą riebalais, dėkite paruoštus pyragėlius, kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol pyragėliai pagels.
Iškeptus pyragėlius pabarstykite cukrumi.