Sūdyta skumbrė man niekada nepatiko. Išbandžiau įvairius receptus, bet rezultatas nepateisino lūkesčių. Kai galiausiai atsisakiau savo bandymų, kaimynas pavaišino mane itin švelnaus skonio skumbre. Iš karto paprašiau recepto, ir jį naudoju jau ne vienerius metus!
Lengvai sūdytai skumbrei paruošti prireiks visai nedaug laiko: per 5 minutes supjaustysite žuvį, per 2 minutes išmaišykite marinatą. Šio recepto paslaptis yra išlaikyti marinato aliejų šiltą. Tuomet beliks tik įdėti prieskonių, ir po paros galėsite mėgautis nuostabiu šio užkandžio skoniu.
Jums reikės:
- 1 vnt. skumbrės
- 5 valg. š. saulėgrąžų aliejaus
- 2,5 arb. š. druskos
- 1 arb. š. cukraus
- 12 vnt. juodųjų pipirų žirnelių
- 12 vnt. kvapiųjų pipirų žirnelių
- 0,5 arb. š. kalendros
- 0,5 arb. š. garstyčių sėklų
- 1 vnt. svogūno
- 2 vnt. lauro lapų
Kaip gaminti?
Nuvalykite skumbrę, nuplaukite ir supjaustykite.
Paruoškite marinatą. Įkaitintą augalinį aliejų sumaišykite su visais kitais ingredientais, išskyrus svogūną. Paragaukite šio mišinio ir, jei norite, įberkite dar šiek tiek druskos.
Žuvies gabaliukus užpilkite marinatu ir gerai išmaišykite.
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
Į stiklainį pakaitomis sudėkite žuvį ir svogūnus. Nepamirškite ingredientų aptepti marinatu.
Stiklainį uždenkite dangteliu ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 24 valandoms.
Štai ir viskas!