Sūdyta skumbrė man niekada nepatiko. Išbandžiau įvairius receptus, bet rezultatas nepateisino lūkesčių. Kai galiausiai atsisakiau savo bandymų, kaimynas pavaišino mane itin švelnaus skonio skumbre. Iš karto paprašiau recepto, ir jį naudoju jau ne vienerius metus!

REKLAMA

Lengvai sūdytai skumbrei paruošti  prireiks visai nedaug laiko: per 5 minutes supjaustysite žuvį, per 2 minutes išmaišykite marinatą. Šio recepto paslaptis yra išlaikyti marinato aliejų šiltą. Tuomet beliks tik įdėti prieskonių, ir  po paros galėsite mėgautis nuostabiu šio užkandžio skoniu.

Jums reikės:

  • 1 vnt. skumbrės
  • 5 valg. š. saulėgrąžų aliejaus
  • 2,5 arb. š. druskos
  • 1 arb. š. cukraus
  • 12 vnt. juodųjų pipirų žirnelių
  • 12 vnt. kvapiųjų pipirų žirnelių
  • 0,5 arb. š. kalendros
  • 0,5 arb. š. garstyčių sėklų
  • 1 vnt. svogūno
  • 2 vnt. lauro lapų

Kaip gaminti?

REKLAMA

Nuvalykite skumbrę, nuplaukite ir supjaustykite.

Paruoškite marinatą. Įkaitintą augalinį aliejų sumaišykite su visais kitais ingredientais, išskyrus svogūną. Paragaukite šio mišinio ir, jei norite, įberkite dar šiek tiek druskos.

REKLAMA

Žuvies gabaliukus užpilkite marinatu ir gerai išmaišykite.

REKLAMA

Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.

REKLAMA

Į stiklainį pakaitomis sudėkite žuvį ir svogūnus. Nepamirškite ingredientų aptepti marinatu.

REKLAMA

Stiklainį uždenkite dangteliu ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 24 valandoms.

Štai ir viskas!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].