Šios salotos yra ne tik labai skanios, bet ir nepaprastai sveikos. Įdomu tai, kad jas mėgsta net nemėgstantys burokėlių. Pripažinsiu, aš nė nepagalvojau, kad žali burokėliai gali būti tokie skanūs!
Salotas gaminu kaip garnyrą prie mėsos arba kaip skanią ir sveiką vakarienę, pavyzdžiui, su rupia duona.
Salotų pagrindas yra tik 3 ingredientai, o virusų ir gripo metu – tai taip pat puikus būdas pagerinti imunitetą.
Jums reikės:
- Žalių burokėlių
- Morkų
- Obuolių
Ingredientų kiekis santykiui 1: 1: 1.
Pagal savo skonį galite įdėti citrinos sulčių, medaus, nedaug alyvuogių aliejaus ar saują riešutų.
Gaminimo eiga:
Nuvalytus burokėlius, morkas ir obuolius sutarkuokite, nedelsiant apšlakstykite citrinos sultimis, aliejumi ir sumaišykite.
Įdėkite medaus ir pabarstykite smulkintais graikinių riešutų branduoliais.
Tai traškus, geras ir sveikas užkandis – tikrai rekomenduoju išbandyti!
Žalių burokėlių poveikis sveikatai:
- Palaiko imuninę sistemą.
- Stiprina širdį ir kraujagysles.
- Mažina aukštą cholesterolio kiekį ir kraujospūdį.
- Apsaugo kūną ir ląsteles nuo laisvųjų radikalų.
- Stiprina plaukus ir nagus.
- Palaiko kepenų funkciją.
- Mažina organizmo rūgštingumą.
- Diuretikas, gerina inkstų veiklą.
- Lengvina išsituštinimą.
- Gerina kraują.
- Pagerina odos ir kaulų tvirtumą.
- Malšina mėnesinių skausmus.
- Padeda pavargusioms akims ir pagerina regėjimą.
Padeda kovoti su alergijomis ir mikozėmis.
Padeda kovoti su nuovargiu.
Naudingi plaukams, nagams ir odai. Apsaugo nuo raukšlių atsiradimo ir suteikia odai elastingumo.
Turi analgezinio poveikio – padeda numalšinti skausmą.
Juose yra unikalių mikroelementų rinkinys, kurio niekur kitur nerasime.
Turi daug jodo – svarbus, gydant skydliaukės ligas.
Be minėtų faktų, burokėliuose yra daug vitaminų C ir E, juose yra geležies, magnio, cinko ir kalio. Dėl didelio folio rūgšties kiekio, burokėliai puikiai tinka nėščioms moterims – jų sudėtis teigiamai veikia nepriekaištingą vaisiaus vystymąsi!