Rytas retai būna geras , ypač jei tenka siaubingai anksti keltis ir ruoštis darbui. Tačiau puodelis aromatingos kavos padės pagerinti dienos pradžią. Kava gali būti paruošta daugybe įvairių būdų. Šį receptą pasiskolinau iš graikų. Dabar gaminu ją kiekvieną rytą. Ir graikiška kava manęs niekada nenuvylė.
Gėrimas, paruoštas naudojant šią technologiją, pripažintas naudingiausiu pasaulyje. Graikai verda kavą turkelyje ant smėlio. Namuose panašų efektą galima pasiekti supylus į keptuvę sauso smėlio sluoksnį. Arba galite tiesiog naudoti viryklę. Koreguokite cukraus kiekį, atsižvelgdami į savo pageidavimus. Man pakanka vieno arbatinio šaukštelio.
Jums reikės:
- Vandens 1 puodelio
- Kavos 1,5 šaukštelio
- Cukraus 1-3 šaukštai
Gaminimas:
Supilkite kavą ir cukrų į specialų virimo puodelį, įpilkite vandens ir gerai išmaišykite.
Pastatykite turkelį ant silpnos ugnies ir virkite, kartais pamaišydami. Niekada neužvirkite kavos.
Kai gėrimas sušyla ir ant paviršiaus pradeda pasirodyti burbuliukai, išjunkite ugnį ir palikite kavą puodelyje dar 1 minutei.
Supilkite kavą į puodelį. Patiekite su stikline šalto vandens.
Įprasta šviežiai paruoštą kavą gerti lėtai, mėgaujantis kiekvienu gurkšniu. Vanduo pagerins kavos skonį. Jis išvalo skonio receptorius, ir kitas jūsų gurkšnis kavos bus toks pat turtingas skoniu, kaip ir pirmasis.