Minkštas ir sultingas vištienos užkandis su išsilydžiusiu sūriu. Paragavę šio patiekalo jūsų svečiai prašys dar, tad pasigaminkite šio užkandžio pakankamai!
Ingredientai:
- vištiena – 400 g;
- kefyras – 450 g;
- kiaušiniai – 2 vienetai;
- miltai – 4 valgomieji šaukštai;
- druska – 1 arbatinis šaukštelis;
- juodieji pipirai – 1 arbatinis šaukštelis;
- muskato riešutas – pusė arbatinio šaukštelio;
- kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis.
Įdarui:
- sūris – 180 g;
- majonezas – 250 g;
- marinuoti agurkai – 2 vienetai;
- alyvuogės – 15 vienetų;
- žalumynai – sauja;
- česnakai – 3 skiltelės.
Gaminimas:
- Mėsą supjaustykite mažais gabalėliais, suberkite prieskonius ir druską ir sumalkite trintuvu.
- Į maltą mėsą įpilkite kefyro, sudėkite miltus, kepimo miltelius ir kitus ingredientus. Masę gerai išmaišykite. Tešla turėtų būti kaip blynų.
- Kepkite šiuos blynus riebalais išteptoje keptuvėje.
- Sudėkite blynus į krūvą.
- Įdarui smulkiai pjaustykite žalumynus (krapus, svogūno laiškus ir petražoles).
- Sutarkuokite agurkus tarka ir išspauskite marinato perteklių. Susmulkintas alyvuoges taip pat sumaišykite su agurkais.
- Sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir sumaišykite su likusiais ingredientais bei pagardinkite majonezu.
- Formuokite pyragą, pertepdami blynus su įdaru. Palaikykite jį šaldytuve 30 minučių ir tuomet valgykite. Skanaus!
Šis vištienos užkandis patiks tiek mažiems, tiek dideliems!