Skaitytoja atskleidė, kaip labai skaniai paruošti žiedinį kopūstą. Šį receptą privalo išbandyti visi, kurie domisi vegetariškais patiekalais.
Reikės:
- Žiedinio kopūsto;
- Duonos trupinių;
- Kiaušinių;
- Miltų;
- Aliejaus.
Gaminimas:
Nuplaukite žiedinį kopūstą ir jį nusausinkite. Žiediniai kopūstai orkaitėje gražiai suminkštės, prieš kepant jų nereikia apvirti.
Sumaišykite duonos trupinius arba džiūvėsius su kiaušiniais, miltais, druska ir pipirais. Šiame mišinyje apvoliokite žiedinio kopūsto gabaliukus. Jei norite dar gardesnio patiekalo, pridėkite parmezano sūrio.
Sudėkite žiedinį kopūstą ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite 180 įkaitintoje orkaitėje. Skanaus!
Vištienos ir brokolių troškinys. Puikiai tiks skaniems pietums!
Troškinys puikiai tiks pietums, jei norite paruošti sveiką ir skanų patiekalą. Vištienos ir brokolių troškinys yra nuostabus vitaminų šaltinis. Šis patiekalas patiks sportininkams ir visiems žmonėms, kurie domisi sveika gyvensena.
Ingredientai:
500 gramų vištienos;
brokoliai 200 gramų;
miltų 2 valgomieji šaukštai;
kiaušiniai – 2 vienetai;
soda – 0,5 arbatinio šaukštelio;
pienas – 150 mililitrų;
kietasis sūris – 50 gramų;
druska, prieskoniai – pagal skonį.
Gaminimas:
Kiaušinius, pieną ir druską išplakite. Į gautą masę įpilkite išsijotų miltų ir sodos. Įberkite prieskonių pagal skonį. Virkite vištieną. Pusiau išvirtą atvėsinkite, supjaustykite mažais gabalėliais.
Brokolius palaikykite verdančiame vandenyje 2–3 minutes, tada atvėsinkite ir susmulkinkite. Sutarkuokite sūrį. Dubenyje sumaišykite vištieną ir brokolių žiedynus, supilkite kiaušinių ir pieno mišinį ir išmaišykite. Kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi, ten sudėkite gautą masę.
Siųskite į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 25-30 minučių. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, išimkite formą ir apibarstykite tarkuotu sūriu. Skanaus!