Pasidarėte valgyti ir pastebėjote, kad nebeturite su kuo pagardinti maisto? Apsidžiaugsite sužinoję, kad grietinę galėsite pasidaryti iš kefyro ir druskos!
Reikės:
- 3,2% kefyro (kuo riebesnis kefyras, tuo skanesnė bus grietinė)
- gilaus dubens
- kiaurasamčio
- švaraus medvilninio audinio
- druskos.
Gaminimas:
- Ant dubenėlio dugno užpilkite druskos (maždaug 6 šaukštus), padėkite kiaurasamtį taip, kad jis neliestų dubens dugno.
- Tarp kiaurasamčio ir dubens dugno turi būti maždaug 6 cm tarpas. Kiaurasamtį apdenkite medvilniniu audiniu. Ant audinio pilkite kefyrą. Tuomet viską palikite 12 valandų pastovėti.
- Per 12 valandų druska iš kefyro „ištrauks“ skysčio perteklių, ant audinio kiaurasamtyje palikdama labai gerą, aukštos kokybės grietinę, kuri savo skoniu bus net skanesnė nei iš parduotuvės.