Įprasta cukinijas tiesiog greitai kepti kaip paprastą užkandį, tačiau jas galite gaminti dar įdomiau! Pabandykite į jas suvynioti maltą mėsą – tai pasakiškas patiekalas! Šie suktinukai pagaminami labai greitai.
Ingredientai:
- 2 cukinijos;
- 1 svogūnas;
- 250 gramų faršo;
- pusė stiklinės ryžių;
- druska, pipirai, kmynai, paprika pagal skonį;
- 2 valgomieji šaukštai grietinės;
- 2 valgomieji šaukštai pomidorų pastos;
- 1 stiklinė vandens.
Gaminimas:
Nuplaukite cukinijas, nupjaukite galus iš abiejų pusių ir supjaustykite plonais griežinėliais – patogiausia tai daryti daržovių skustuku. Jei jo neturite, tiks aštrus, plonas peilis. Pabarstykite cukinijos riekeles druska. Taip cukinija taps sultingesnė ir minkštesnė, todėl bus lengviau susukti į ją mėsą. Palikite cukiniją 10 minučių pastovėti.
Tuo tarpu galite pradėti ruošti įdarą: faršą sudėkite į dubenį, sudėkite ryžius, smulkiai supjaustytus svogūnus ir prieskonius pagal skonį. Kruopščiai sumaišykite visus ingredientus.
Ant stalo sudėkite cukinijos griežinėlius, įdėkite šiek tiek įdaro ir susukite. Tuomet sudėkite suktinukus į gilią keptuvę. Atskirame dubenyje padarykite padažą iš grietinės, pomidorų pastos ir vandens. Kruopščiai sumaišykite viską iki vientisos masės ir švelniai supilkite į keptuvę, tada viską kartu troškinkite 40 minučių ant vidutinės ugnies. Patiekite su ryžiais, bulvių koše ar daržovių salotomis.
Vaizdo įrašas: