Šokoladinis pyragas buvo mėgstamiausias britų karalienės desertas. Svarbiausias dalykas yra tai, kad jums nereikia nieko kepti, jį paruošti yra labai nesunku. Sodraus šokolado skonio mėgėjams šis receptas bus tikras atradimas.
Pasak buvusio karališkojo šefo Darren McGrady, traškus šokoladinis pyragas buvo įprastas Elžbietos II popietės arbatos desertas. Jis tvirtina, kad dar nėra matęs šio torto gabalėlio, kuris būtų ne iki galo suvalgytas. Be to, jis niekada netrukdė monarchei. Pasak McGrady, pyragas buvo gaminamas vėl ir vėl, kiekvieną dieną, ir visada būdavo suvalgytas. Pranešama, kad princas Viljamas taip pat yra didelis šio deserto gerbėjas, kuris buvo patiektas kaip „Jaunikio tortas“ 2011 m. jo vestuvių metu. Ar pabandysite pasidaryti šį pyragą namuose?
Ingredientai
Torto pagrindui:
- 400 g sviestinių sausainių;
- 275 g juodojo šokolado;
- 275 g pieniško šokolado;
- 250 g nesūdyto sviesto;
- 85 g sirupo.
Dekoravimui:
- 150 g juodojo šokolado;
- 150 ml riebios grietinėlės (idealiu atveju ne mažiau kaip 48% riebumo);
- šokoladiniai pabarstukai.
Gaminimo būdas
Kaip daryti biskvitą?
Lengvai sutepkite riebalais ir išklokite kepimo popieriumi pasirinktos kepimo formos dugną ir šonus. Sausainius dėkite į didelį maišymo indą – geriausia, jei tai būtų didelių ir mažų trupinių mišinys.
Dideliame dubenyje sulaužykite juodąjį ir pieninį šokoladus. Sviestą supjaustykite kubeliais ir suberkite į šokoladą. Mikrobangų krosnelėje kaitinkite mišinį vidutine galia 10 sekundžių intervalais, kiekvieną kartą gerai išmaišydami.
Į šokoladą ir sviestą įpilkite sirupo. Supilkite mišinį ant susmulkintų sausainių ir maišykite, kol visi gabalėliai pasidengs šokoladu. Tada įdėkite ketvirtadalį sausainių masės į kepimo formą. Tvirtai suspauskite, kad neliktų tarpų. Tęskite sluoksnį po sluoksnio, kol visas mišinys bus kepimo formoje. Tada tortą padėkite į šaldytuvą 3-4 valandoms.
Kaip papuošti tortą?
Juodąjį šokoladą supjaustykite kuo smulkiau ir sudėkite į maišymo indą. Nedideliame puode ant mažos ugnies švelniai pakaitinkite grietinėlę, bet neužvirinkite jos. Kai tik pieno produktas pradės burbuliuoti puodo šonuose, nukelkite jį nuo ugnies.
Šokoladą užpilkite karšta grietinėle, išmaišykite ir palikite 4-5 minutes pastovėti. Tada dar kartą maišykite šokoladą, kol jis bus lygus ir blizgus. Nuimkite šokoladinio biskvito kepimo formos pagrindą. Išimkite biskvitą iš formos ir nuimkite kepimo popierių. Padėkite pyragą ant grotelių virš kepimo skardos. Ant jo plona srovele supilkite šokoladą ir išlyginkite mentele. Palikite desertą sustingti 15 minučių. Gatavą tortą papuoškite šokoladiniais pabarstukais ar bet kokiais kitais papuošimais.