Ši švelnios kreminės tekstūros sriuba yra labai skani, o dėl džiovintų grybų ir be galo aromatinga!
Tinka bet kokie grybai. Ši sriuba greitai paruošiama, o receptas paprastas.
Ingredientai:
džiovinti grybai – 50 gramų;
vandens – 2 litrai;
bulvės – 3 vienetai;
morkos – 1 vienetas;
svogūnas – 1 vienetas;
grietinėlės arba riebaus pieno 200 – mililitrų;
lydyto sūrio – 100 gramų;
krapų maža saujelė;
druskos, pipirų pagal skonį;
augalinis aliejus kepimui.
Gaminimas:
Džiovintus grybus užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 2 valandoms.
Bulves supjaustykite kubeliais, svogūną ir morkas susmulkinkite. (morkas galite sutarkuoti).
Kai grybai suminkštėja, išimkite juos iš vandens, nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite.
Vandenį, kuriame mirkomi grybai, nukoškite ir supilkite į puodą.
Puodą uždėkite ant ugnies, užvirkite ir užpilkite bulves į verdančiu sultiniu.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūną ir pakepinkite.
Į svogūną sudėkite morkas ir pakepinkite dar 2–3 minutes.
Sudėkite grybus į svogūnus ir morkas, įberkite druską, pipirų ir viską troškinkite kartu uždengus dangčiu ant silpnos ugnies 4–6 minutes.
Į sultinį įpilkite pieno ir lydyto sūrelio, užvirkite, sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite 3–5 minutes. Intensyviai maišykite, kad sūris nepriliptų prie puodo kraštų.
Smulkiai supjaustykite krapus.
Apibarstykite sriubą krapais, uždenkite ir leiskite virti dar 10–15 minučių.
Sriuba paruošta. Skanaus!