Sūrio sriuba tokia skani, kad vos paragavus taps mėgstamiausia. Virsite ją bent kartą per savaitę. Net vėsiausią dieną šaukštas šios sriubos sušildys.
Jums reikės:
Bulvių 2 vnt.
1 morkos
Pievagrybių 5 vnt.
Paprikos 1 vnt.
Pomidoro 1 vnt.
Sūrio 200 g
Česnakų 1 skiltelės
Svogūno 1 vnt.
Sviesto 1 valgomojo šaukšto
Kalendros 2 šakelių
Druskos pagal skonį
Pipirų pagal skonį
Gaminimas:
Bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais, suberkite į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu (maždaug 0,75 l). Pradėkite virti. Virimo viduryje įmaišykite susmulkintus pievagrybius. Morkas ir paprikas susmulkinkite ir pakepinkite svieste, pakepinkite svogūną ir česnaką, pomidorą supjaustykite skiltelėmis.
Į puodą suberkite kepintas daržoves, virkite dar 5 minutes – kol bulvės bus išvirę, tada suberkite tarkuotą sūrį. Sriubą iki vientisos masės sutrinkite trintuvu, įberkite druskos, pipirų ir prieskonių.
Sūrio sriuba dubenėliuose atrodo gražiai, papuošus kalendra, duonos skrebučiais ar smulkinta šonine.
Skanaus!