Sūrio pyragas su sutirštintu pienu
Sudėtis:
Virtas saldintas sutirštintas pienas – 300 gr.
Varškė – 300 gr.
Grietinėlė – 100 ml.
Trapios tešlos sausainiai – 300 gr.
Sviestas – 200 gr.
Tirpi želatina – 1,5 šaukštai.
Gaminimo eiga:
✔ Įdėkite sausainius į smulkintuvą ir sumalkite juos iki trupinių. Ištirpinkite sviestą ir supilkite jį į sumaltų sausainių masę ir išmaišykite iki vientisos masės.
✔ Želatiną paruoškite pagal rekomendacijas, nurodytas ant pakelio. Sausainių ir sviesto masę išimkite, o į maišytuvą įdėkite varškę, virtą saldintą sutirštintą pieną ir grietinėlę.
✔ Sumaišykite visus ingredientus, tada supilkite želatiną ir vėl viską sumaišykite iki vientisos masės. Kepimo indą išklokite maistine plėvele.
✔ Sudėkite padarytą mišinio pagrindą į kepimo indą ir švelniai išlyginkite per visą formos paviršių, padarykite šonus. Ant pagrindo supilkite paruoštą sutirštinto pieno, varškės ir grietinėlės masę.
✔ Sūrio pyragą padėkite į šaldytuvą mažiausiai 4–5 valandoms, geriausia – per naktį. Šį skanėstą galėsite ragauti ryte.