Jei norite ypatingo skonio deserto, būtinai išbandykite šį receptą!
Jums reikės:
- 500 g braškių
- 250 g sviestinių sausainių
- 1 žiupsnelio druskos
- 120 g lydyto sviesto
- 300 ml plaktos grietinėlės
- 300 g susmulkinto baltojo šokolado
- 2 kiaušinių trynių
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto
- 350 ml pieno
- 1 valg. š. cukraus
Kaip gaminti?
Braškes nuplaukite ir supjaustykite.
Sausainius sutrinkite elektriniu smulkintuvu. Sumaišykite su lydytu sviestu. Pasirinktoje pyrago formoje paskleiskite sausainių sluoksnį.
Išdėliokite braškių skilteles.
Piene išmaišykite cukrų, druską, vanilę ir kiaušinių trynius.
Maišydami virkite, kol gausite grietinėlės konsistencijos kremą. Atvėsinkite ir išplakite. Sumaišykite su plakta grietinėle.
Gautą masę pilkite ant sausainių sluoksnio. Supilkite pusę kremo, išdėliokite braškių puseles, supilkite likusį kremą.
Atvėsinkite šaldytuve.
Ištirpinkite baltąjį šokoladą, ir juo apliekite pyragą.
Patiekite, kai šokolado sluoksnis sustings.
Skanaus!
Pamokėlė vaizdo įraše: