Šis pyragas vadinamas japonišku. Bet sprendžiant iš ingredientų, recepto autorius yra italas. Pyragas paruošiamas lengvai ir paprastai, jį sudaro patys paprasčiausi ir prieinamiausi produktai.
Pyragas neįtikėtinai skanus, subtilus, minkštas ir svarbiausia – mažai kaloringas.
Jums reikės:
140 g cukraus;
250 g maskarponės sūrio
60 g kukurūzų miltų (arba kukurūzų krakmolo)
60 g kvietinių miltų
žiupsnelio druskos
100 ml pieno
50 g sviesto (kambario temperatūros)
šaukšto citrinos sulčių
6 kiaušinių
vieno pakelio kepimo miltelių.
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 160ºC temperatūros, į ją įdėkite kepimo skardą su vandeniu. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Išsijokite miltus ir krakmolą. 5 minutes vidutiniu greičiu plakite maskarponės sūrį su sviestu ir pienu.
Į sūrį supilkite trynius, miltus su krakmolu, šaukštą citrinos sulčių ir žiupsnelį druskos. Viską plakite tris minutes vidutiniu greičiu. Baltymus išplakite su cukrumi iki standžių putų. Į tešlą baltymus sudėkite dalimis. Viską švelniai išmaišykite.
Tešlą supilkite į sviestu pateptą formą. Padėkite kepimo indą į skardą su vandeniu. Kepkite pyragą 160ºC temperatūroje mažiausiai 55 minutes. Patikrinkite tortą dantų krapštuku. Leiskite pyragui atvėsti formoje, tada išimkite ir palikite pastovėti dar bent pusvalandį.
Ant jo galite pabarstyti cukraus pudros, patiekti pyragą galite su grietine, uogiene ar šviežiais vaisiais.
Skanaus!