Sunku patikėti, kad yra desertų, kuriuos galima valgyti net besilaikantiems dietos, tačiau tokių tikrai yra. Jei norite valgyti kažką įdomesnio ir skanesnio, nei tik jogurtą ar vaisius, pateikiame keletą receptų, kurie leis mėgautis skaniu maistu ir nesijausti kaltu bei nebijoti priaugti papildomų kilogramų!
Ingredientų pakeitimas
Tai yra vienas iš pagrindinių raktų, kaip pagaminti skanius desertus, nuo kurių nepriaugtumėte svorio. Nesveikus ingredientus visada patartina pakeisti sveikesniais. Vienas iš pagrindinių pakeitimų, kuriuos galite padaryti — vietoj cukraus naudoti natūralų saldiklį, nes cukrus turi daug „tuščių“ kalorijų.
Taip pat rekomenduojame nenugriebtą pieną pakeisti liesu pienu. Tas pats ir su pienišku šokoladu. Atminkite, kad juodasis šokoladas pasižymi antioksidacinėmis savybėmis ir turi mažiau kalorijų.
Vaisiai yra saldūs ir neturi jokių priedų. Be to, kai kuriuose iš jų yra pektino, kuris padeda sutirštinti tešlą. Šiuose išskirtiniuose natūraliuose maisto produktuose taip pat yra daug maistinių medžiagų, kurios padeda išlaikyti gerą sveikatą. Norėdami, kad jūsų desertai būtų skanūs ir sveiki, naudokite juos atskirai arba dėkite į gaminį.
Jogurtas, neturintis cukraus ir riebalų yra dar vienas tinkamiausių produktų gaminant skanius desertus. Jis turi mažai kalorijų, turi kalcio ir padeda virškinimo sistemai tinkamai veikti.
Tamsusis sūrio pyragas
Tai vienas patraukliausių ir neriebiausių desertų — sūrio pyragas su juoduoju šokoladu.
Ingredientai
- 1 plytelė juodojo šokolado, 70% kakavos (100 gramų)
- 200 g. grietinėlės sūrio
- 150 g. lieso graikiško jogurto
- 2 arbatiniai šaukšteliai cukraus (geriau pakeisti stevija)
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės
- 1 pakelis želatinos
- formelės
Gaminimas
- Ištirpinkite šokoladą vandens vonelėje.
- Kiekvienos formelės dugną padenkite lygiu tirpinto šokolado sluoksniu.
- Padėkite į šaldytuvą 15 minučių.
- Į dubenį suberkite grietinėlės sūrį, graikišką jogurtą, cukrų ir vanilę.
- Maišykite maišytuvu, kol masė taps vientisa.
- Ištirpinkite želatiną vandenyje; vykdykite nurodymus ant pakuotės. Į ją supilkite paruoštą mišinį.
- Gautą masę supilkite į formas
- Laikykite šaldytuve 6 valandas
- Porcijas galite papuošti braškėmis, bananais ar šokolado gabaliukais.
Lengvas obuolių pyragas
Jį labai lengva paruošti ir nekenkia figūrai.
Ingredientai
- obuoliai (700 g.)
- 2 kiaušiniai
- rudasis cukrus (90 g.)
- citrinos žievelės
- druska
- kvietiniai miltai (100 g.)
- rūgštus pienas
- mielės (miltelių pavidalo)
- cukraus pudra
Gaminimas
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 C
- Nulupkite obuolius ir supjaustykite juos plonais griežinėliais. Užlašinkite ant jų kelis lašus citrinos, kad neparuduotų.
- Dubenyje sumaišykite kiaušinius, cukrų, citrinos žievelę ir žiupsnelį druskos.
- Plakite mikseriu, kol mišinys taps lygus ir tirštas.
- Sudėkite miltus, pieną ir mieles, gerai išmaišykite.
- Maišydami šaukštu, į tešlą įmaišykite didžiąją dalį obuolių, tarsi apgaubdami juos mišiniu. Keletą obuolių skiltelių atidėkite dekoravimui.
- Patepkite sviestu ir pabarstykite miltais kepimo indą.
- Supilkite mišinį į formą.
- Obuolių skiltelėmis papuoškite pyrago viršų ir pašaukite į orkaitę.
- Kepkite 180 C temperatūroje 35 minutes.
- Prieš patiekiant, ant viršaus apibarstykite cukraus pudra.
Skanaus!