Skanus ir greitai paruošiamas pyragas, kurį galite kepti klasikiniu būdu ant kepimo skardos arba torto formoje. Be to, šio deserto skonis primena kildinto Moravijos pyrago skonį.
Galite naudoti bet kokią naminę uogienę – slyvų, serbentų ar aviečių…
Šį slaptą receptą jums radome internete ir pavadinome šį gaminį sūrio pyragu.
Jums reikės:
- 1 stiklinės cukraus
- 1 pakelio vanilinio cukraus
- 2 kiaušinių
- 1 stiklinės pieno
- 1/2 stiklinės aliejaus
- 2 stiklinių pusiau rupių miltų
- 1 pakelio kepimo miltelių
- Citrinos žievelės
Varškės įdarui:
- 250 g neriebios varškės
- 1 valgomojo šaukšto cukraus pudros
Uogienės įdarui:
- 150 g ištirpinto šokolado
- 2 šaukštų naminės uogienės
Gaminimo eiga:
Jei norite pyragą kepti mažesnėje torto formoje, naudokite maždaug pusę numatytų ingredientų.
Stiklinė = 250 ml.
Tešlos paruošimas:
Kiaušinius išplakite su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi.
Supilkite pieną, aliejų, suberkite miltus kartu su kepimo milteliais ir įberkite šiek tiek citrinos žievelės.
Supilkite tešlą į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą kepimo skardą.
Įdaro paruošimas:
Sumaišykite minėtus ingredientus atskirai, kad gautumėte uogienės ir varškės mišinius.
Ant tešlos šaukštu uždėkite varškės ir uogienės kauburėlius.
Jei norite sukurti marmurinį raštą, per kiekvieną mišinio dalį perbraukite mediniu pagaliuku.
Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
Paruoštą pyragą pabarstykite cukraus pudra.
Linkime gero skonio!