Norite pačio skaniausio deserto? Tuomet turite išbandyti šį karamelinį sūrio pyragą!
Pagal šį receptą pagaminti mus įkvėpė vaizdo įrašas „YouTube“ kanale, bet mes jį pritaikėme pagal savo skonį ir desertas gavosi dar skanesnis.
Jums reikės:
Pagrindui:
- 250 g karamelinių sausainių
- 120 g sviesto
Kremui:
- 500 g liesos varškės
- 250 g maskarponės sūrio
- 250 ml augalinės plaktos grietinėlės
- 120 g cukraus pudros
Karamelei:
- 130 g cukraus
- 70 g sviesto
- 100 ml plakamos grietinėlės
- 23 cm skersmens formos
Gaminimo eiga:
Pirmiausia paruoškite sūrio pyrago pagrindą.
Elektriniu smulkintuvu sumalkite karamelinius sausainius, įpilkite ištirpinto sviesto ir gerai išmaišykite masę rankomis, kad produktai kuo geriau susijungtų.
Mišinį suberkite į kepimo formą bei tolygiai paskirstykite ir padėkite į šaldytuvą.
Tuo metu, kol pagrindas šals, paruoškite kremą:
Sumaišykite varškę su cukraus pudra ir maskarponės sūriu.
Kitame dubenyje išplakite augalinę grietinėlę, kol susidarys putos.
Rankomis grietinėlę įmaišykite į kreminio sūrio masę.
Ant sausainių pagrindo sluoksniuokite kremą ir vėl padėkite į šaldytuvą.
Paruoškite karamelę:
Puode nuolat maišydami leiskite cukrui ištirpti.
Atsargiai supilkite grietinėlę ir maišykite, kol gausite vientisą karamelę.
Nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti, kad karamelė būtų dar šilta (skysta), bet nebe karšta.
Tada tiesiog užpilkite ant sūrio pyrago viršaus ir atidėkite į šalį, kad atvėstų.
Galiausiai galėsite papuošti smulkintais sausainiais.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: