Dauguma žmonių labai mėgsta saldumynus, tačiau mano, kad gaminti sūrio pyragus yra labai sudėtinga. Paneikime šį stereotipą! Mes jums papasakosime, kaip be didelių pastangų pasigaminti sūrio pyragą su avokadais. Neįprastas skonis tikrai nepaliks abejingų!
Jums reikės:
Pagrindui:
- 160 g sausainių
- 65 g lydyto sviesto
Sūrio pyragui:
- 190-200 g nuluptų avokadų
- 190 g kondensuoto pieno
- 290 g kreminio sūrio arba riebios varškės
- 130 ml grietinėlės (33-35% riebumo)
- 1-2 valg. š. žaliųjų citrinų sulčių
- 1 valg. š. žaliųjų citrinų žievelės
- 10 g želatinos
- 50 g vandens
Taip pat reikės:
- Kepimo formos, kurios skersmuo maždaug 18 cm
Kaip gaminti?
Pirmiausia paruoškite pagrindą. Sausainius sudėkite į trintuvą ir susmulkinkite. Sausainių trupinius suberkite į atskirą indą. Įpilkite lydyto sviesto. Išmaišykite. Gautą masę paskirstykite ant kepimo formos dugno ir suslėkite.
Dabar gaminsime sūrio pyragą. Pirmiausia sumaišykite želatiną su vandeniu.
Įmaišykite trintą avokadą ir kondensuotą pieną. Įberkite žaliųjų citrinų žievelės ir įpilkite sulčių. Sumaišykite visus ingredientus iki vientisos masės.
Į šią masę suberkite varškę ir vėl viską išmaišykite. Viską gerai suplakite. Paimkite šiek tiek tešlos ir atskirame mažame inde ištirpinkite želatiną. Sudėkite į masę ir vėl išmaišykite.
Jei norite pyragui suteikti ryškią spalvą, galite įdėti maistinių dažų.
Gautą masę supilkite ant pyrago pagrindo. Tolygiai paskirstykite ir palikite sustingti.
Galite papuošti plakta grietinėle, žaliosios citrinos griežinėliais ar kitais vaisiais. Pasitelkite vaizduotę!
Visą gaminimo procesą galite pamatyti vaizdo įraše:
Paprastas sūrio pyragas ne tik nuostabaus skonio, bet ir nekaloringas. Tai – puikus desertas mėgstantiems saldumynus ir prižiūrintiems savo figūrą.
Skanaus!