Puikios traškios lazdelės, kurias galite pasigaminti vos iš kelių ingredientų! Jos tikrai yra skanios ir jums patiks. Jas kepu kiekvieną savaitgalį ir, pasakysiu jums, nesugalvoju jokio geresnio užkandžio žiūrint gerą filmą.
Būtinai išbandykite, tai tikrai puikus užkandis! Ir tai, kad šiuo receptu vos per kelias dienas pasidalijo daugiau nei 55 tūkst. žmonių, liudija apie didžiulį jo populiarumą.
Jums reikės:
- 500 g miltų
- 200 g kepinių margarino
- 400 g tarkuoto sūrio
- 1 valgomo šaukšto druskos
- 4-5 šaukštų grietinės
Aptepimui:
- 1 kiaušinio
Pasirinktinai:
- įvairių sėklų
- kmynų
- rupios druskos
- sezamo sėklų
Gaminimo eiga:
Dubenyje sumaišykite miltus su druska.
Sudėkite sviestą arba margariną ir labai gerai išmaišykite rankomis.
Sutarkuokite sūrį.
Dalį tarkuoto sūrio atidėkite į šalį, o likusį kiekį suberkite į miltų ir sviesto mišinį.
Sudėkite grietinę ir gerai išmaišykite, kad visi ingredientai susijungtų.
Užminkykite vientisą tešlą.
Ant stalo iškočiokite 5-6 mm storio tešlą ir patepkite 1 išplaktu kiaušiniu.
Viršų apibarstykite sūriu ir supjaustykite lazdelėmis.
Sudėkite lazdeles ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
Įdėkite kepimo skardą į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.
Kepkite apie 20 minučių arba kol paviršius gražiai paruduos.
Mėgaukitės šiais užkandžiais jau šiandien!
Linkime gero skonio!