Kartais pusryčiams gaminti maistą yra tikrai sunku. Šeimos nariai nenori valgyti košės, arbata su sumuštiniais taip pat yra pabodę. Ką tokiu atveju daryti? Arba nustatykite žadintuvą keliomis valandomis anksčiau nei įprasta, arba jus išgelbės sūrio ir vištienos suktinukas keptas orkaitėje.
Šis paprastas patiekalas dera su bet kokiu garnyru. Bet jei visiškai nėra laiko, tai padarys paprastas skrebutis ar duonos riekė. Sūrio ir vištienos suktinukas suteiks daug jėgų ir energijos pirmoje dienos pusėje.
Sūrio ir vištienos suktinukas
Jums reikės:
- 500 g vištienos
- 180 g kieto sūrio
- 4 kiaušiniai
- 2-3 šaukštai miltų
- 3 šaukštai grietinės
- mažas svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- prieskoniai
- augalinis aliejus
Gaminimas:
Sūrį sutarkuokite ir suberkite į gilų dubenį.
Į tą patį dubenį išplakite kiaušinius, suberkite miltus, grietinę, prieskonius. Gerai sumaišykite visus ingredientus iki vientisos masės.
Kepimo skardą padenkite kepimo popieriumi ir sutepkite augaliniu aliejumi.
Švelniai supilkite sūrio masę ant skardos ir jei įmanoma, tolygiai paskirstykite. Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių, 15 minučių.
Susmulkinkite sumaltą vištieną ir sudėkite į švarų gilų dubenį. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir suberkite į maltą mėsą. Pabarstykite druska, smulkintu česnaku ir mėgstamais prieskoniais. Išmaišykite.
Švelniai paskirstykite maltą mėsą ant kepto sūrio masės sluoksnio ir grąžinkite tiesiai į kepimo skardą.
Paskleiskite jį per visą paviršių ir suvyniokite į ritinį. Pirmiausia įvyniokite į kepimo popierių, o po to į 2 folijos sluoksnius. Gautą „saldainį“ kepkite valandą 180 laipsnių temperatūroje.
Supjaustykite ritinį į porcijas ir patiekite šiltą ant stalo.
Sūrio ir vištienos suktinukas gali būti paruoštas, pavyzdžiui, vakarienei. Į sūrio masę įpilkite pjaustytų žalumynų ar riešutų, kad gautumėte naują skonį ir tekstūrą. Papuoškite vyšninių pomidorų puselėmis, patiekite su padažu – paprastas greitas patiekalas akimirksniu pavirs prabangiu patiekalu, o tai nėra gėda net pateikti svečiams ant stalo.