Pasakiškai skanios bandelės su lydytu sūriu ir graikiniais riešutais. Išsikepkite ir pradžiuginkite šeimą tikru skanumynu!
Ingredientai:
Tešlai:
- 1 kg miltų
- 200 g cukraus
- 2 valgomieji šaukštai aliejaus
- 1 pakelis jogurto
- 2 kiaušinių baltymai
- 300 g arba daugiau šilto pieno
- 1 citrinos žievelė
- 42 g sausų mielių
- druska.
Įdaras:
- Neriebus tepamas sūris
- vanilinis cukrus
- graikiniai riešutai, sumaišyti su abrikosų uogiene ir citrinos žievele
- 2 kiaušinio tryniai
- gabalėlis sviesto.
Gaminimas:
Dubenyje pirmiausia sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Sudėkite tarkuotą 1 citrinos žievelę ir sumaišykite. Tada įpilkite aliejaus, sudėkite kiaušinių baltymus, supilkite jogurtą ir išbrinkusias mieles (sumaišykite mieles su 3 valgomaisiais šaukštais pieno ir vienu šaukštu cukraus). Ruošdami tešlą palaipsniui supilkite likusį pieną. Kruopščiai išminkykite tešlą. Valandą palaikykite šiltoje vietoje.
Paruoškite įdarus. Sumaišykite lydytą sūrį su vaniliniu cukrumi, o maltus graikinius riešutus užpilkite verdančiu vandeniu su cukrumi (400 g riešutų reikia 350 ml vandens ir 200 g cukraus). Leiskite riešutams pastovėti, paskui pagardinkite juos uogiene ir tarkuota citrinos žievele.
Padalinkite tešlą į dvi dalis, padėkite ant miltais apibarstyto stalviršio. Iškočiokite tešlą ir supjaustykite ją į 6 mm storio juosteles. Ant jų paskleiskite sūrio arba graikinių riešutų įdarą. Tuomet juosteles susukite.
Bandeles dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos. Dėkite į iki 190° C įkaitintos orkaitės ir kepkite maždaug 25 minutes.