Šis braškių ir sūrio pyragas atrodo labai dailiai, o jo skonis yra tiesiog pasakiškas. Tai – puiki atgaiva karštomis vasaros dienomis ir nuostabus desertas, padedantis praskaidrinti nuotaiką visais metų laikais.
Jums reikės:
Pagrindui:
250 g sviestinių sausainių
80 ml lydyto sviesto
Kremui:
500 g varškės
300 g maskarponės kreminio sūrio
200 ml plaktos grietinėlės
200 g cukraus
2 valgomųjų šaukštų miltų
1 valgomojo šaukšto kukurūzų krakmolo
Žiupsnelio vanilinio cukraus
3 kiaušinių
Papuošimui:
Šviežių braškių ar kitų uogų
2 pakelių želatinos
Kaip gaminti?
Sutrinkite sausainius, supilkite tirpintą sviestą. Viską gerai išmaišykite, supilkite į pyrago formą (maždaug 26 cm skersmens).
Dabar ruošime kremą. Į didesnį dubenį suberkite varškę, maskarponės sūrį, supilkite grietinėlę, suberkite cukrų, kukurūzų krakmolą ir miltus, įberkite vanilinio cukraus, viską išplakite iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinius, išmaišykite. Ant sausainių tešlos tolygiai paskirstykite gautą masę.
Kepkite iki 160 ° C įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.
Nuplaukite braškes, perpjaukite pusiau. Kai pyragas iškeps, braškėmis papuoškite jo viršų.
Želatiną paruoškite pagal instrukciją, supilkite ant pyrago viršaus, palaukite, kol sustings. Supjaustykite ir patiekite. Skanaus!