Vištienos konservai yra bene geriausias pasirinkimas greitiems ir sotiems pietums. Paukštiena yra labai naudinga kiekvienam žmogui, tad ji turi būti būtinai įtraukta į jūsų mitybos racioną.
Norėdami sužinoti, kaip pasigaminti vištienos konservus, skaitykite toliau. Receptas yra unikalus, privalote jį išbandyti!
Ingredientai:
- višta – 1 vnt.;
- druska – pagal skonį;
- malti juodieji pipirai – pagal skonį;
- lauro lapai – 3 vnt.;
- juodųjų pipirų žirneliai;
- vanduo.
Gaminimas:
1. Pirmiausia supjaustykite vištieną dalimis ir atskirkite mėsą nuo kaulų. Tada paimkite puodą ir ten sudėkite vištieną ir jos kaulus. Viską užpilkite vandeniu ir virkite ant silpnos ugnies.
2. Sterilizuokite pusės litro stiklainius ir jų dangtelius, leiskite jiems visiškai išdžiūti. Tada į kiekvieną stiklainį įdėkite lauro lapų, keletą juodųjų pipirų žirnelių ir pripildykite stiklainius mėsa iki pusės. Po to į kiekvieną stiklainį įberkite šiek tiek druskos ir maltų pipirų ir iki galo baikite dėti mėsą.
3. Sudėkite stiklainius į puodą ir juos pašildykite. Norėdami tai padaryti, paimkite platų puodą ir uždenkite jį storu virtuviniu rankšluosčiu, tada sudėkite stiklainius į puodą ir pripilkite vandens iki pusės. Dėkite puodą su stiklainiais ant ugnies ir laukite, kol vanduo užvirs, tada sumažiname ugnį ir virkite 5 valandas.
4. Nepamirškite vis patikrinti, kiek vandens likę puode. Jei jis jau nugaravęs, pripilkite vandens vėl iki pusės. Užvirus mėsai, užpilkite stiklainių turinį sultiniu (paruoštu anksčiau iš kaulų) ir užsukite stiklainius.
Galiausiai konservus uždenkite šilta antklode ir leiskite jiems visiškai atvėsti. Laikykite produktą vėsioje ir sausoje vietoje, o geriausia, vos jiems atvėsus, padėti į šaldytuvą. Garantuojame, kad dar nesate ragavę tokių skanių konservų. Tai bus puikus priedas prie bulvių ar makaronų.
Lauksime komentarų su jūsų įspūdžiais. Skanaus!