Šiuos čeburekus reikia patiekti tik karštus!
Sudėtis
Tešlai:
450 g miltų
5 g druskos
230-250 ml pieno
Įdarui:
450 g maltos mėsos
100 g svogūnų
80 ml kefyro
druska, pipirai pagal skonį
Gaminimas:
Giliame dubenyje sumaišykite pieną su druska, tada, nuolat maišydami, suverkite miltus. Užminkykite tešlą.
Tešla turi būti minkšta, bet nelipni. Uždenkite ją plėvele ir padėkite į šaldytuvą maždaug 30 minučių.
Svogūnus supjaustykite labai smulkiai arba sutarkuokite. Sudėkite jį į maltą mėsą, supilkite kefyrą, įberkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite.
Iškočiokite pailsėjusią tešką iki 1-2 centimetrų storio, tada sulankstykite į tris sluoksnius. Iškočiokite šiuos tris sluoksnius ir vėl sulankstykite į tris sluoksnius.
Gautą tešlą iškočiokite labai plonai ir susukite į sandarų ritinį. Supjaustykite ritinį į maždaug 10-12 vienodo dydžio gabaliukų.
Atkreipkite dėmesį, kad tešlą kočiojame be miltų! Sutepkite kočėlą ir darbinį paviršių aliejumi. Iškočiokite tešlą iki 1-2 mm, kad tešlos forma būtų vienoda ir lygi, ir pusapvalė, galite naudoti lėkštę. Ir iš likučių kurkite naujus apskritimus.
Įdarą dėkite arčiau vieno krašto. Uždenkite kita puse ir paspauskite, kad išeitų oras, ir kraštus švelniai pakočiokite. Tada užtvirtinkite šakute.
Leiskite pailsėti maždaug 15 min., uždengę rankšluosčiu.
Kepimui reikia gilios keptuvės. Įkaitinkite aliejų iki 180 laipsnių. Panardinkite čeburekus į aliejų ir kepkite iš abiejų pusių. Iškepusius nusausinkite servetėle.