Kepta rausva lašiša yra gana sausa ir sprangi, o kepta medaus padaže visada atrodo sultinga, švelni ir labai skani!
Jums reikės:
- Lašiša – 700–800 g
- Sviestas – 100 g
- Medus – 1,5–2 šaukštai.
- Sojos padažas – 5 šaukštai.
- Garstyčios – 2 šaukštai.
- Druska pagal skonį
- Juodieji pipirai pagal skonį
Gaminimas
Lašišą reikia atskirti nuo žvynų, pašalinti pelekus, uodegą, galvą. Supjaustykite porcijomis ir pabarstykite druska ir pipirais iš abiejų pusių.
Norėdami paruošti padažą, paimkite nedidelį puodą. Į jį įdėkite sviesto, sojos padažo, medaus ir garstyčių. Padažą kaitinkite ant viryklės ant vidutinės ugnies. Visi ingredientai turėtų būti visiškai ištirpinti, konsistencija turėtų būti tolygi.
Kepimo indą įtieskite kepimo popieriumi, sudėkite lašišą. Užpilkite žuvį padažu. Kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 20-30 minučių.
Lašiša paruošta, patiekite su mėgstamomis daržovėmis ir pasirinktu garnyru.