Kol laukiate agurkų derliaus, naudinga pagalvoti, kaip šiemet juos paruošite. Siūlome išbandyti šį paprastą receptą, kuris jums padės greitai ir be didelių pastangų paruošti traškius, kvapnius, vidutinio sūrumo agurkus.
Jums reikės:
- 2 kg agurkų
- Šviežių česnakų
- Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
- Kalendros (pagal skonį)
- 7 valg. š. augalinio aliejaus
- Šviežių žalumynų (pagal skonį)
Kaip gaminti?
- Pirmiausia nuplaukite agurkus ir užpilkite lediniu vandeniu. 1-2 valandas palikite pastovėti.
- Tuo tarpu susmulkinkite česnakus (galima išspausti, galima ir supjaustyti) ir žalumynus. Pagal šį receptą gerai būtų pridėti krapų ir kitų žolelių pagal savo skonį.
- Agurkus supjaustykite išilgai į 4 dalis.
- Visus ingredientus sudėkite į plastikinį maišelį, suriškite ir stipriai sukratykite.
- Po šios procedūros agurkus 15 minučių palaikykite šaldytuve – ir viskas, galima valgyti!
- Agurkai gaunasi traškūs, aromatingi ir saikingai sūrūs. O svarbiausia – per kelias minutes.
Skanaus!