Sūdyta karamelė pagardins bet kurį pyragą, blynus, sausainius ar bet kurį kitą saldų gaminį. Ji sušildys jus žvarbų vakarą.
Kai kurie desertai tampa geresni tik tada, kai derinami su skaniu padažu. Yra patiekalų, kuriuose padažas vaidina pagrindinį vaidmenį. Namuose visiškai įmanoma išvirti karamelinį padažą arba virtą kondensuotą pieną. Mes tikrai galime pasakyti, kad paruošti šį padažą yra gana paprasta, atsižvelgiant į visus maisto gaminimo niuansus.
Jums reikės:
230 g cukraus
65 ml vandens
250 ml grietinėlės
70 g sviesto
1 šaukštelio druskos
1 šaukštelio citrinos sulčių
Gaminimas:
Paimkite puodą storu dugnu. Į jį supilkite cukrų ir vandenį. Padėkite puodą ant vidutinės ugnies, nemaišykite cukraus. Puodą lengvai judinkite, kad paspartėtų cukraus ištirpimas. Kad karamelė greičiau pasidarytų ir būtų vienalytė, naudokite smulkų kristalinį cukrų.
Kai sirupas pradės virti ir burbuliuoti, primažinkite kaitrą. Į sirupą įpilkite citrinos sulčių, kad sirupas nesudegtų ir cukrus nesikristalizuotų. Karamelę palikite ant vidutinės ugnies 3–5 minutes, kol ji pasidarys auksinė.
Tuo tarpu grietinėlę pašildykite, bet neužvirkite. Jei grietinėlė nėra pakankamai šilta, karamelė gali nepavykti. Mažomis dalimis atsargiai supilkite grietinėlę į karamelę, maišydami medine ar silikonine mentele. Karamelė bus ruošiama ir toliau, todėl reikia veikti greitai, kad nereikėtų pradėti iš naujo.
Kai karamelė nustos burbuliuoti, sumaišykite ją su druska ir sviestu iki vientisos masės. Kol karamelė neatvėso, supilkite ją į stiklainį. Karamelę galite laikyti šaldytuve mėnesį.
Sūdyta karamelė puikiai tinka prie desertų ir sūrio.
Skanaus!