Nuostabus malonumas prie arbatos puodelio!
Ingredientai:
- miltai – 220 gramų
- sviestas – 100 gramų
- cukrus – 60 gramų
- kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis
- kiaušinio trynys – 3 vnt.
- vanduo (pienas) – 50 mililitrų
- varškė – 500 gramų
- grietinė – 200 gramų
- cukrus – 160 gramų
- kiaušinio baltymai – 3 vnt.
- manų kruopos – 60 gramų
- aguonos – 100 gramų
- vanilinas.
Paruošimas:
- Išsijotus miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska ir cukrumi.
- Tada įdėkite šalto, kubeliais pjaustyto sviesto ir sumaišykite rankomis iki trupinių.
- Tuomet sudėkite trynius ir suminkykite minkštą tešlą. Supilkite pieną ar vandenį, padarykite iš tešlos rutulį.
- Tešlą sudėkite į formą, padengtą kepimo popieriumi, suformuokite šonus.
- Formą su tešla padėkite į šaldytuvą.
- Varškę, grietinę, cukrų, baltymus ir vaniliną išplakite maišytuvu iki vientisos masės.
- Į masę suberkite manų kruopas ir vėl gerai išmaišykite.
- Atskirkite 1/3 varškės mišinio, į likusią masę suberkite aguonas ir sumaišykite su maišytuvu.
- Gautas dvi mases sudėkite šaukštu pakaitomis ant pyrago pagrindo.
- Kepkite valandą laiko 170 laipsnių temperatūroje.
Gero apetito!