Ar norite iškepti naminį štrudelį? Išbandykite geriausią receptą su graikinių riešutų ir aguonų įdaru, štrudelis tikrai bus skanus!
Vadovaudamiesi šiais patarimais, tikrai išsikepsite geriausią naminį pyragą!
Skanaus naminio štrudelio receptas iš „YouTube“ kanalo.
Jums reikės:
- 0,5 kg paprastų miltų
- 450 g cukraus
- 1 šaukštelio druskos
- 4 kiaušinių
- 250 g margarino arba sviesto
- 200 ml pieno
- 1 šaukštelio sausų arba 20 g šviežių mielių
- 300 g maltų aguonų sėklų
- 300 g maltų graikinių riešutų
- 1 šaukštelio džiovintos citrinos žievelės arba 1/2 šviežios citrinos žievelės
- 1/2 šaukštelio apelsino žievelės
- Saujos razinų
- Saujos cukruotų vaisių
Gaminimo eiga:
- Į dubenį su miltais įberkite cukraus.
- Įmaišykite du kiaušinius, mieles, druską ir tarkuotą sviestą.
- Tada įpilkite pieno.
- Viską plakite kartu, kol susidarys vientisa tešla.
- Uždenkite tešlą maistine plėvele ir pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą.
- Paruoškite vieną dubenį su maltais riešutais.
- Paruoškite antrą dubenį su aguonomis ir į kiekvieną dubenį įberkite cukraus.
- Džiovintas razinas sudėkite į dubenį su aguonomis, o cukruotus vaisius – į dubenį su riešutais.
- Į riešutų mišinį suberkite džiovintą (arba tarkuotą) citrinos žievelę, taip pat į riešutų mišinį suberkite pusės apelsino tarkuotą žievelę.
- Mišinį užpilkite karštu vandeniu ir gerai išmaišykite.
- Padalinkite tešlą į dvi dalis, suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą.
- Išėmę iš šaldytuvo, tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto silikoninio kilimėlio.
- Ant tešlos paskirstykite atvėsusį įdarą, užlenkite plonus kraštus į vidų, kad įdaras neišbėgtų, ir susukite tešlą.
- Abu ritinius sudėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.
- Tešlą patepkite plaktais kiaušinių tryniais ir palikite 30 minučių pailsėti.
- Tada aptepkite kiaušinių baltymais ir palikite 15 minučių pastovėti.
- Tešloje padarykite daug skylučių, kad ji mažiau skilinėtų, ir kepkite 180°C temperatūroje apie 30-40 minučių.
- Leiskite atvėsti ir patiekite.
Mėgaukitės!
Vaizdo įrašo medžiaga: