Jums pavyks greitai pagaminti šiuos skanius štrudelius su grietinėle.
Tešla bus labai minkšta, skani ir tiesiog tirps burnoje!
Įdarui siūlome pasirinkti obuolius ir aguonas, bet galite naudoti bet kokį jums patinkantį įdarą.
Jums reikės:
- 500 g paprastų miltų
- 1/2 pakelio kepimo miltelių
- 1 pakelio grietinėlės
- 2 kiaušinių
- 2 šaukštų acto
- Žiupsnelio druskos
Įdarui:
- 6-8 vnt. obuolių
- Maltų aguonų
- Cukraus
- Malto cinamono
- Džiūvėsėlių
Aptepimui:
- Sviesto
- Romo
Gaminimo eiga:
Sumaišykite tešlai skirtus ingredientus.
Jei tešla gausis per kieta, įpilkite šiek tiek pieno ir išminkykite, kol gausite vientisą tešlą.
Leiskite tešlai pailsėti bent pusę valandos.
Nulupkite obuolius ir stambiai sutarkuokite juos su tarka.
Padalykite tešlą į tris dalis, kiekvieną dalį iškočiokite į didelį lakštą.
Apibarstykite gautus lakštus džiūvėsėliais, obuoliais, aguonomis, cukrumi ir cinamonu.
Susukite į ritinį, užspauskite ritinio galus ir įdėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.
Aptepkite štrudelius ištirpintu sviestu, sumaišytu su romu, ir įdėkite į įkaitintą orkaitę.
Kepkite 200°C temperatūroje apie 30 minučių.
Paruoštus štrudelius galėsite aptepti likusiu sviestu ir romu.
Linkime gero skonio!