Man patinka greiti ir lengvi receptai, patiekalų pagal kuriuos skonis yra puikus.
Mano mėgstamiausias yra grietinės štrudelis be jokio raugo, kurį galite greitai paruošti. Jo skonis fantastiškas ir niekuo nesiskiria nuo klasikinio recepto.
Jį galite užpildyti savo mėgstamu įdaru – mano mėgstamiausias yra graikiniai riešutai su šokoladu, bet taip pat galite pasirinkti obuolius ir aguonas, varškę, šokoladą, uogienę ir pan.
Jums reikės:
- 2 puodelių (1 puodelis – 200 ml) paprastų miltų
- 100 g sviesto
- 1 kiaušinio
- 4 šaukštų grietinės
- 1 arbatinio šaukštelio sodos
- 1 šaukšto cukraus pudros
Patepimui:
- Aliejaus
- Kiaušinių
Įdarui:
- 250 gramų maltų graikinių riešutų
- 50 gramų tarkuoto šokolado
- 100 mililitrų pieno
- 3 šaukštų cukraus
- 20 gramų sviesto arba margarino
Neprivaloma:
- Aguonų, tarkuotų obuolių, varškės, „Nutellos“ ir pan.
Gaminimo eiga:
Sumaišykite visus tešlos ingredientus, pagal poreikį įpilkite grietinėlės ar miltų.
Ant stalviršio tešlą iškočiokite į stačiakampio formą.
Maltus graikinius riešutus sumaišykite su cukrumi ir suberkite stambiai sutarkuotą šokoladą.
Pieną pašildykite iki virimo temperatūros ir įdėkite sviesto, kuris jame ištirps.
Į šį karštą mišinį supilkite graikinius riešutus ir šokoladą, ir išmaišykite.
Viską sumaišykite iki vienalytės konsistencijos.
Iškočiotą tešlą apšlakstykite augaliniu aliejumi arba sviestu, paskirstykite įdarą.
Jei nenorite graikinių riešutų įdaro, tiesiog pabarstykite aguonomis ir tarkuotais obuoliais, varške ar kitu jūsų mėgstamu įdaru.
Tada šiek tiek sulenkite tešlos kraštus ir viską atsargiai suvyniokite.
Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir viršų patepkite kiaušiniu.
Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.
Dar šiltą štrudelį apibarstykite cukraus pudra.
Linkime gero skonio!