Visada namuose reikėtų turėti šių miltų pakelį!
Gydomosios grikių miltų savybės: pašalina radionuklidus, padidina raumenų jėgą ir ištvermę, padidina potenciją, stiprina kraujagysles ir nervų sistemą, padeda, esant medžiagų apykaitos sutrikimams, padeda pagerinti virškinamąjį traktą ir dar daugiau.
- Tulžį varanti priemonė
Sumaišykite tokį mišinį ir palikite per naktį – 1 valgomąjį šaukštą miltų su 1 stikline kefyro. Ryte valgykite vietoj pusryčių.
- Esant aterosklerozei
Du kartus per dieną – pusryčiams ir vakarienei – išgerkite 100–150 g kisieliaus iš grikių miltų: stiklinėje šalto vandens išmaišykite 3 šaukštus grikių miltų iki vientisos masės, atskirai užvirkite 1 l vandens ir palaipsniui supilkite į paruoštą mišinį. Virkite 8-10 minučių, nuolat maišant. Norėdami pagerinti skonį, į kisielių galite įdėti medaus ir riešutų.
- Esant skydliaukės problemoms
Paimkite 1 puodelį grikių miltų, sumalkite 1 puodelį graikiškų riešutų. Viską sumaišykite su 1 stikline grikių medaus. Sudėkite į stiklinį indelį ir laikykite šaldytuve. Vieną dieną per savaitę valgykite tik šį mišinį ir gerkite arbatą ir vandenį tiek, kiek norite.
- Esant odos nudegimams
Kepkite grikių miltus kol jie pageltonuos, praskieskite vandeniu iki grietinės tirštumo. Ši mišinys naudojamas nudegintoms vietoms patepti.
- Esant kojų edemai ir blauzdos raumenų mėšlungiui
1 šaukštelį grikių miltų praskieskite vandeniu ir vartokite kasdien.
- Sergant cukriniu diabetu
Pusryčiams ir 30 min. prieš vakarienę stiklinėje kefyro išmaišykite 1 valgomą šaukštą grikių miltų. Gerkite mažiausiai 3 mėnesius.
- Milteliai kūdikiams
Sausi grikių miltai, persijoti per tankų sietelį, laikomi gerais pudros milteliais kūdikiams.
- Anemijai gydyti
Pakepkite grikių miltus ant keptuvės ir naudokite juos po 2 valgomus šaukštus 4-5 kartus per dieną su šiltu pienu.