Turiu gausią šeimą, ir norėdama pamaitinti visus, sriubą verdu dideliais puodais. Paprastai jos pakanka dviem dienoms. Tačiau vištienos sriuba su sūrio rutuliukais dingsta per dieną. Pirmą kartą išvirusi, kitą rytą pastebėjau, kad likučių vos užteko vienam dubenėliui. Tada supratau, kad receptas turi būti išsaugotas.
Įprasta vištienos sriuba tapo tikru delikatesu vieno kulinarinio triuko dėka. Padariau sočią tešlą, iš kurios suformavau rutuliukus. Būtent jie patiekalui suteikė tą nuostabų skonį. Vaikai ir vyras džiaugiasi, o tai reiškia, kad misija sėkmingai įvykdyta!
Jums reikės:
- Vištienos šlaunelių 700 g
- Vandens 3 l
- Morkų 100 g
- Svogūnų 150 g
- Bulvių 500 g
- Sviesto 50 g
- Saulėgrąžų aliejaus 1 valgomojo šaukšto
- Kvietinių miltų 100 g
- Kietojo sūrio 100 g
- Kiaušinio 1 vnt.
- Vermišelių 70 g
- Druskos 35 g
Gaminimas:
Nuplaukite vištienos šlauneles, sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Užvirkite, pašalinkite putas ir virkite 40 minučių.
Sumaišykite minkštą sviestą, miltus, kiaušinį, 0,5 šaukštelio druskos ir tarkuotą sūrį. Išminkykite sūrio tešlą ir suformuokite mažus rutuliukus.
Daržoves nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų ir pakepinkite svogūnus bei morkas ant vidutinės ugnies 5-7 minutes.
Išimkite vištieną iš sultinio ir suberkite bulves, sūrio rutuliukus ir 1 šaukštą druskos. Virkite 15 minučių.
Nuimkite mėsą nuo kaulų ir sudėkite atgal į puodą. Įpilkite makaronų ir virkite dar 5 minutes.
Suberkite kepintas daržoves, dar pavirkite kelias minutes, ir viskas. Nepaprastai skani sriuba yra paruošta.
Skanaus!