Jei jūs papultumėte pietauti turkų šeimoje, sužinotumėte, kokie išradingi jie yra su pirmaisiais patiekalais. Jų virtuvėje yra daugiau nei 300 įvairių sriubų rūšių, kurias galima valgyti ne tik pietų metu.
Šiandien redaktoriai jums paruošė turkiškos vištienos sriubos receptą. Ši sriuba lengvai sušildys jus šaltomis dienomis ir džiugins ypatingu skoniu.
Jums reikės:
- Vandens 2 l
- Vištienos filė 2 vnt.
- Vermišelių makaronų 200 g
- Svogūno 1 vnt.
- Kiaušinio 1 vnt.
- Kvietinių miltų 2 šaukštų
- Citrinos 1/2 vnt.
- Druskos pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
- Maltų raudonųjų pipirų pagal skonį
- Džiovintų mėtų pagal skonį
Gaminimas:
Vištienos filė išvirkite vandenyje su prieskoniais ir svogūnu, supjaustytu į 4 dalis. Ištraukite mėsą ir daržoves, ir atvėsinkite. Supilkite makaronus į vištienos sultinį ir virkite, kol suminkštės.
Atvėsusią vištieną suplėšykite rankomis į pluoštus ir suberkite į makaronus. Jei sriuba per tiršta, galite į ją įpilti šiek tiek karšto vandens.
Padažui sumaišykite kiaušinį ir miltus, tada išspauskite citriną ir gerai išmaišykite, kol ištirps gabalėliai. Į mišinį supilkite samtį karšto sultinio, išmaišykite į vienalytę masę ir plona srovele nuolat maišydami supilkite į sriubą.
Palikite pravėsti 5–10 minučių, paskui pagardinkite druska ir pipirais, ir įberkite džiovintų mėtų. Prieš patiekdami, galite pabarstyti patiekalą šviežiomis žolelėmis.
Tokia sriuba bus garbingiausioje vietoje ant jūsų stalo. Vietoj duonos įvairūs nesaldūs kepiniai tik dar labiau atskleis patiekalo skonį.