Garsieji ukrainietiški barščiai jau seniai užkariavo daugybę širdžių visame pasaulyje. Kaip tik šis patiekalas nebuvo paruoštas: su mėsa, su paukštiena ar be jos, su džiovintomis slyvomis ir net žuvimi. Tačiau šiandien pasakosime, kaip virti barščius, kurie tikrai nustelbs visus iki šiol ragautus.
UKRAINIETIŠKI BARŠČIAI
Paruošti barščius nėra sunku. Tuo pačiu ingredientai suteikia patiekalui puikų, įsimintiną skonį! Viskas yra aromatingo jautienos sultinio ir daržovių derinio dėka. Nekantraujate išbandyti, tiesa?
Jums reikės:
- 1 jautienos karkos
- 150-200 g virto rūkyto kiaulienos kumpio
- 2 l vandens
- 1 lauro lapo
- 250-300 g raugintų kopūstų
- 1 bulvės
- 2 burokėlių (mažų)
- 0,5 svogūno
- 2 morkų
- 1 pomidoro
- aliejaus
- 60 g džiovintų slyvų be kauliukų
- 400 g konservuotų pupelių
- aitriosios paprikos pagal skonį
- 0,5 šaukšto česnako granulių
- grietinės pagal skonį
- juodųjų pipirų pagal skonį
- druskos pagal skonį
- krapų, petražolių, kalendros pagal skonį
Gaminimas:
Jautienos karką įdėkite į puodą, įdėkite lauro lapą ir užpilkite vandeniu, kad jis visiškai apsemtų mėsą. Pastatykite puodą ant viryklės ir virkite. Kai mėsa išvirs, perpilkite sultinį per smulkų sietelį arba marlę.
Iš anksto suvyniokite burokėlius į foliją ir iškepkite orkaitėje, tada sutarkuokite stambia tarka. Morkas sutarkuokite smulkia tarka, svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Taip pat susmulkinkite raugintus kopūstus.
Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir apkepkite svogūną. Pagal skonį pagardinkite druska ir, kai tik svogūnas apkeps, šalia suberkite morkas. Būtinai viską periodiškai maišykite. Kai daržovės apkeps, į keptuvę suberkite virtą rūkytą kiaulieną, supjaustytą mažais kubeliais.
Suberkite kopūstus į sultinį ir virkite ant vidutinės ugnies. Kol sultinys verda, susmulkinkite pomidorą ir suberkite jį į keptuvę su daržovėmis ir mėsa, šiek tiek padidinkite kaitrą ir kepkite toliau. Kai tik drėgmės perteklius išgaruos, į keptuvę suberkite tarkuotus burokėlius ir viską gerai išmaišykite.
Suberkite kapotas bulves į sultinį su kopūstais ir virkite ne ilgiau kaip 15 minučių. Po to suberkite keptas daržoves į puodą. Tada iš konservuotų pupelių nupilkite skystį ir pupeles suberkite į barščius. Tada suberkite susmulkintas slyvas.
Norėdami pagardinti patiekalą, galite įberti smulkintų aitriųjų paprikų ir česnako granulių. Tai padarę, išjunkite ugnį ir leiskite barščiams pastovėti bent pusvalandį, o dar geriau per naktį, kad visi skoniai ir aromatai puode susimaišytų.
Prieš patiekiant, barščius rekomenduojama pagardinti grietine ir žolelėmis.
Atkreipkite dėmesį į šį originalų sočios sriubos receptą. Skanaus!