Šaltomis dienomis skani sūrio sriuba yra ypač maloni. Kaip gaminti sūrio sriubą, išmokau iš uošvės, kuri kažką panašaus paragavo konferencijoje Šveicarijoje. Ji sako, kad sriuba primena sūrio fondiu, tačiau ją patiekti lengviau, be to, gali šiek tiek skirtis ingredientai.
Šiandien pasidalinsime instrukcijomis, kaip paruošti kvapnią sūrio sriubą!
ŠVEICARIŠKA SŪRIO SRIUBA
Sriubai reikės:
- 1 svogūno
- 400 g vištienos filė
- 350–400 g sūrio
- 2,5 litro vandens
- 2 šaukštų aliejaus
- 3-4 bulvių
- 3 lauro lapų
- druskos, pipirų pagal skonį
- 0,5 šaukštelio muskato riešuto
- šviežių petražolių
Skrebučiams reikės:
- 1 batono
- aliejaus
- „Itališkų žolelių“ pagal skonį
- česnako pagal skonį
Gaminimas:
Vištienos filė nuplaukite, perkelkite į puodą, užpilkite vandeniu. Pastatykite puodą ant ugnies. Užvirus pagardinkite druska ir įdėkite lauro lapų. Virkite apie 25 minutes.
Smulkiai supjaustykite svogūną, sutarkuokite morkas, supjaustykite bulves kubeliais. Keptuvėje su įkaitintu augaliniu aliejumi apkepkite svogūnus ir morkas iki auksinės rudos spalvos.
Į verdamą vištieną suberkite bulves. Po 10 minučių išimkite vištienos filė ir perkelkite ją į lėkštę. Į sriubą suberkite apkeptas daržoves ir virkite dar 10 minučių, tada suberkite vištienos filė, supjaustytą smulkiais gabalėliais.
Į sriubą suberkite sūrį. Šveicarijoje tam jie renkasi sūrį, kuris gerai tirpsta ir turi malonų pieno aromatą. Bet jūs taip pat galite rinktis bet kurį mėgstamą sūrį, pavyzdžiui, Gruyere, Goudou ar olandišką. Mocarelos sūris bus itin tąsus. Norint gauti riešutų skonį, galima pridėti Brie arba Camembert sūrio. Ir jei visų šių malonumų nėra, tada galite rinktis įprastą lydytą sūrį, bet jo reikia šiek tiek mažiau.
Sūrį, atsižvelgiant į pasirinktą rūšį, galima tarkuoti arba smulkiai supjaustyti peiliu. Taip pat į sriubą pagal skonį įberkite muskato, druskos ir pipirų. Leiskite sriubai virti 2 minutes ir nukelkite ją nuo ugnies.
Norėdami paruošti skrebučius, turite supjaustyti batoną mažais gabalėliais. Duoną aptepkite augaliniu aliejumi, tada apibarstykite itališkomis žolelėmis. Leiskite duonai lengvai apskrusti orkaitėje, tada įtrinkite skrebučius česnaku.
Patiekite sriubą su smulkintomis žolelėmis ir kvepiančiais skrebučiais. Skanaus!
Vaizdo įraše galite išsamiau pamatyti, kaip gaminama ši gardi sriuba.
Dabar jūs žinote, kaip namuose paruošti sūrio sriubą. Sriuba pagal šį receptą yra labai aromatinga, soti, o traškūs česnako skrebučiai nuostabiai papildo sriubos skonį! Jei norite, į šią sriubą taip pat galite įdėti grybų ar brokolių.
Skanaus!