Jei atvyktumėte pietauti į turkų šeimą, sužinotumėte, kokie pagarbūs jie yra su pirmaisiais patiekalais. Jų virtuvėje yra daugiau nei 300 įvairių sriubų rūšių, kurias galima valgyti ne tik pietų metu.
Mūsų redaktoriai jums paruošė turkiškos vištienos sriubos receptą. Ši sriuba šildys jus šaltomis dienomis ir džiugins ypatingu skoniu.
Jums reikės:
- Vandens 2 l
- Vištienos filė 2 vnt.
- Smulkių makaronų 200 g
- Svogūno 1 vnt.
- Kiaušinio 1 vnt.
- Kvietinių miltų 2 šaukštų
- Citrinos 1/2 vnt.
- Druskos pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
- Maltų aitriųjų pipirų pagal skonį
- Džiovintų mėtų pagal skonį
Gaminimas:
Vištienos filė išvirkite vandenyje su prieskoniais ir svogūnu, supjaustytu į keturias dalis. Ištraukite mėsą ir daržoves, ir atvėsinkite. Supilkite makaronus į vištienos sultinį ir virkite, kol suminkštės.
Atvėsusią vištieną suplėšykite rankomis į pluoštus ir suberkite į makaronus. Jei sriuba per tiršta, galite į ją įpilti šiek tiek karšto vandens.
Sumaišykite kiaušinį ir miltus, tada išspauskite citriną ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. Mišinį plona srovele, nuolat maišydami, supilkite į karštą sultinį.
Palikite pravėsti 5–10 minučių, paskui pagardinkite druska ir pipirais, ir įberkite šiek tiek džiovintų mėtų. Prieš patiekdami pabarstykite patiekalą šviežiais žalumynais.