Mano šeima didelė, ir norėdama visus išmaitinti, sriubą verdu itin dideliame puode. Paprastai to pakanka dviem dienoms. Tačiau vištienos sriuba su sūrio rutuliukais dingsta vienos vakarienės metu. Taip supratau, kad receptą reikia išsaugoti.
Įprasta vištienos sriuba tapo tikru delikatesu vieno kulinarinio triuko dėka. Būtent sūrio rutuliukai patiekalui pridėjo ypatingą skonį!
Jums reikės:
- Vištienos šlaunelių 700 g
- Vandens 3 l
- Morkų 100 g
- Svogūnų 150 g
- Bulvių 500 g
- Sviesto 50 g
- Saulėgrąžų aliejaus 1 valgomojo šaukšto
- Kvietinių miltų 100 g
- Kietojo sūrio 100 g
- Kiaušinio 1 vnt.
- Smulkių makaronų 70 g
- Druskos 35 g
Gaminimas:
Vištienos šlauneles nuplaukite, sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Užvirkite, pašalinkite putas ir virkite 40 minučių.
Sumaišykite minkštą sviestą, miltus, kiaušinį, 0,5 šaukštelio druskos ir tarkuotą sūrį. Užminkykite sūrio tešlą ir suformuokite mažus rutuliukus.
Nulupkite daržoves ir supjaustykite kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų, ir 5–7 minutes troškinkite svogūnus ir morkas ant vidutinės ugnies.
Išimkite vištieną iš sultinio ir į puodą suberkite smulkintas bulves, sūrio kamuoliukus ir 1 šaukštą druskos. Virkite 15 minučių.
Atskirkite mėsą nuo kaulų ir grąžinkite į puodą. Suberkite makaronus, kepintas daržoves ir virkite dar 5 minutes.
Viskas, jūsų sriuba paruošta. Patiekite ją ant stalo. Skanaus!